Funda Uçuk Er’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Ocak 29, 2020

Funda Uçuk Er’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Hazırlayan: Mehmet Özçataloğlu

1. Neden çocuklar için yazıyorsunuz?

Çünkü yıllardır  mesleğim gereği küçük çocuklarla birlikteyim. Onları eğlendirmeyi, kalplerine dokunmayı, gözlerindeki koşulsuz sevgiyi seviyorum. Kendi çocuklarım da dâhil onların hayal dünyalarına dâhil olmak bence harika bir serüven.

2. Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı?

Belki de çok izler bıraktığı için hatırladığım ilk kitap “Kaşağı.” “İyi ki benim babam böyle değil” dediğimi ve çok korktuğumu hatırlıyorum. Hasan için çok üzülmüş, abisine de yalan söylediği için çok kızmıştım çocuk aklımla.

3. Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu?

İki kitap var. Seni Seviyorum Kokuşuk Surat ve Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor.

4. Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz? Kitapla ilgili düşüncelerinizi kısaca belirtebilir misiniz?

En son Kobi Yamada’nın kaleme aldığı Bir Problemle Ne Yaparsın?  kitabını okudum. Çocuklardan evvel yetişkinlerin de okuması gerektiği kanısındayım. Kendime olan yolculuğumda, şu yetişkinliğimde sonunda idrak edebildiğim “problemlerin gelişime etkisi” noktasını çocuk ruhuna yükselerek anlatmayı başarmış yazar. Diyor ki başlarken : “Bir gün bir problemim oldu. Bunu talep etmemiştim, bundan hoşlanmıyordum, ama oradaydı işte.” Finalinde ise şöyle bitiriyor : “Her problem, içerisinde güzel şeyler için fırsatlar barındırır. Tek yapmanız gereken onu arayıp bulmaktır.” Bunu idrak edemeden dünyadan göçüp giden yetişkinleri düşününce, bu satırların bir çocuk kitabında yer alıyor olması harika değil mi?

edebiyathaber.net (29 Ocak 2020)

Yorum yapın