Frankfurt Kitap Fuarı açıldı

Ekim 9, 2013

Frankfurt Kitap Fuarı açıldı

Brezilya’nın konuk ülke olduğu Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı açıldı. 13 Ekim’e kadar sürecek fuarda, kitap dünyasındaki dijitalleşme gibi konular tartışılacak.

Bu yıl 65’incisi düzenlenen fuarda toplam 100 ülkeden yaklaşık 7.300 yayınevi kitaplarını tanıtacak. Fuarı 280 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Alman Yayıncılar Birliği Başkanı Gottfried Honnefelder, “Kitabevlerinin ciroları yıllardır geriliyor. Bu trend önümüzdeki yıllarda da değişmeyecek” dedi ve fuarda bu sene özellikle kitapçıların sorunlarının ele alınacağını duyurdu. Dijitalleşme sonucu meydana gelen yapısal değişiklik ve ortaya çıkan yeni iş modelleri fuar boyunca ele alınacak konular arasında olacak. Fuarda 3 bin etkinlik düzenlenmesi ve toplam 1.500 dolayında yazarın fuara konuk olması bekleniyor.

Frankfurt Kitap Fuarı’nın bu seneki onur konuğu ise Brezilya. Dünyaca ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho’nun, çoğunu tanımadığını söylediği Brezilyalı yazarların davet edilmesini gerekçe göstererek fuara katılmayacağını açıklaması yankı uyandırmıştı.

9 Ekim 2013

Yorum yapın