Ertuğ Uçar’dan beklenmedik keşifleri anlatan yeni roman: “Ayrılığın Haritası”

Temmuz 13, 2020

Ertuğ Uçar’dan beklenmedik keşifleri anlatan yeni roman: “Ayrılığın Haritası”

Ertuğ Uçar’ın Ayrılığın Haritası isimli romanı Can Yayınları’dan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Ayrılığın Haritası içimizdeki ve dışımızdaki adalara yapılan bir yolculuğu, beklenmedik keşifleri anlatan bir roman… 

Ertuğ Uçar, genç bir kadının kendisiyle hesaplaşması üzerinden günümüz ilişkilerine ışık tutuyor. Kadın ile erkek arasındaki değişmez sanılan dinamikleri irdeleyerek, kendimizden gizlediğimiz gerçeklerle yüzleşmenin hayati önemde bir keşif olduğunu gösteriyor. 

Hayattaki sayısız tesadüften biri. Önemsiz denebilir. Bir kadın ve bir erkek. İkisi de yalnız, yazı bekleyen bir kıyı kasabasının boş pansiyonunda karşılaşıyorlar. Adam yakındaki adaları gezmiş, yazmayı planladığı ada kitabına çalışıyor. Pansiyonun bahçesinden ufukta dizili adalar görünüyor. Alt balkondaki kız kahvaltıda ismini söylüyor: Ada.

Ada ve Uraz, yaz tatili için Yunan adalarından Nisyros’a doğru yola koyulurlar. Uraz, tutkuyla bağlı olduğu adalar hakkında yazdığı kitap için araştırmasını tamamlayacak, Ada ise ilk defa bu bölgeleri görecek ve belki bu sayede Uraz’ı yakından tanıma fırsatı bulacaktır. Tanışmalarının yıldönümüne denk gelmesi ise, yolculuğa özel bir anlam katacaktır. 

Gelgelelim hiçbir şey planlandığı gibi ilerlemez ve ortaya çıkan sorunlara gözlerini kapayamayan Ada, çok geçmeden bir seçim yapmak zorunda olduğunu ve bu seçimin sadece yaz tatiline değil tüm hayatına etki edeceğini anlar.

edebiyathaber.net (13 Temmuz 2020)

Yorum yapın