Emrah Polat’ın “Köpek Adamlar” adlı romanı Arnavutçada!

Mart 7, 2012

Emrah Polat’ın “Köpek Adamlar” adlı romanı Arnavutçada!

Emrah Polat’ın Köpek Adamlar adlı romanı Arnavutluk’un önemli yayınevlerinden Fan Noli tarafından yayımlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı TEDA Projesi kapsamında çeviri desteği alan Köpek Adamlar’ın yazarı Emrah Polat, Edebiyat Haber’e yaptığı açıklamada, “Gelişmeden mutluluk duyuyorum,” dedi ve ekledi: “Köpek Adamlar’da sokak gerçeğini edebiyata taşımak istedim. Dolayısıyla edebiyatımı sokak gerçeğine yaslanan bir edebiyat olarak tanımlayabilirim. Yeraltı edebiyatıyla farkı, toplumsala olan vurgudur. Bireyin halleri, ancak toplumsalla olan çatışma içinde sergilendiğinde farklı açılardan anlaşılabilir diye düşünüyorum.

Tanıtım bülteninden

En soylu, en erdemli şekilde davranması mümkün olan insan, aynı zamanda en korkunç işlere soyunabilir. Kötüyü, doğasında barındırmakla kalmayıp, etrafa yayılmasından da sorumlu olan insanoğlunun karanlık yüzüne değiniyor Köpek Adamlar'da Emrah Polat. Tarafsız ama kadirimutlak anlatıcı, insanlık durumunun bu temel çelişkisine şaşırtıcı biçimde içeriden yaklaşıyor. Okuyucu Köpek Adamlar'da, Timur'un vicdan muhasebesine, dövüştürülen köpeklerin kaderine, Haydar'ın geçmişiyle hesaplaşmasına tanıklık edecek. Okuyucu adına karar vermeyen anlatıcısıyla, insan doğasına dair düşüncelere yeni bir alan açıyor. 'Bu roman, insanların zevkleri ve çıkarları için dövüştürülürken can vermiş, kirli köşelerde ölüme terk edilmiş, acı ve yorgunluktan, günler süren hastalıktan ya da aldığı yaralardan dolayı hayatını kaybetmiş köpeklere adanmıştır.'

Kitap hakkında

Emrah Polat’ın ‘Köpek Adamlar’ adlı romanı, farklı insanların içine kötülük tohumlarının nasıl ekildiği konusunu işliyor. Toplumun geçimini zor sağlayan, dışlanmış gençlerinin kolay para kazanma yolları ararken içine düştükleri uyuşturucu, şiddet ve zorbalık üçgeni, roman kahramanlarının hayatlarıyla anlatılıyor. (Asuman Kafaoğlu Büke, Radikal Kitap – 10 Nisan 2009)

Kim bilir Köpek Adamlar’ı okuduktan sonra, yaşadığınız şehrin sanayi sitesinin önünden geçerken atölyelerin önünde güvenlik amacıyla bağlanmış köpeklerin oradaki varlığına artık başka bir gözle bakarsınız. (Leyla Daşkaya, Cumhuriyet Kitap – 23 Nisan 2009)

Emrah Polat hakkında

1974 yılında Ankara’da doğan yazar, öğrenciliği boyunca kısa sürelerle garsonluk, dondurma satıcılığı, kafe işletmeciliği, dershane öğretmenliği gibi işler yaptı.  İki yıl okuduğu Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü terk etti. ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. Bir süre MESAM’da (Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği) çalışıp, MSÜ Sosyoloji Bölümü Yüksek Lisans Programı’na devam etti. Edebiyat Haber'in yayın yönetmenidir.

Çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayımlanan Emrah Polat'ın Köpek Adamlar adlı romanı Şubat 2009'da  yayımlandı. Yüzler adlı yeni romanı yakında yayımlanacaktır.

Kaynak: edebiyathaber.net (07 Mart 2012)
 

Yorum yapın