Ve Siyahlı Kadın sinemalarla aynı anda YKY’de

Mart 7, 2012

Ve Siyahlı Kadın sinemalarla aynı anda YKY’de

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan, ünlü İngiliz polisiye yazarı Susan Hill'in kitabı “Siyahlı Kadın”, Arthur Kipps'in genç bir avukatken başına gelenleri anlatıyor.

Noel arifesi gecesiydi. Arthur Kipps ve ailesi, şömine ateşinin başında toplanmış, hayalet hikâyeleri anlatarak eğleniyorlardı.

Fakat bu eski geleneği canlandırmak için ısrar eden çocukların, Arthur'un herkesten gizlediği ve unutmaya çalıştığı trajik bir hikâyesi olduğundan haberleri yoktu.

Genç bir avukatken iş için İngiltere'nin ücra bir köşesine gönderilen Arthur Kipps, ıssız bataklıklar ortasındaki karanlık Eel Marsh Evi'nde geçirdiği korkunç günleri şimdiye dek kimseye anlatmadı.

Ona kalsa anlatmak bir yana, yaşadıklarını anımsamak bile istemezdi ama zihninin derinliklerine sürgün ettiğini sandığı hikâye artık dile getirilmeyi talep ediyordu.

Böylece Arthur, ruhunun kuytu köşelerine gizlenen şeytanları çıkarmak için Eel Marsh Evi'nin, evin yapayalnız ölen sahibi Alice Drablow'un ve onun korkunç sırrının hikâyesini yazmaya başladı.

“Siyahlı Kadın”, ünlü İngiliz polisiye yazarı Susan Hill'in usta kaleminden Gotik edebiyatın ölümsüzlüğüne şahitlik eden ürpertici, büyüleyici bir hayalet hikâyesi.

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan, ünlü İngiliz polisiye yazarı Susan Hill'in kitabı “Siyahlı Kadın”, film versiyonuyla da mart ayında seyircisiyle buluşuyor. Filmin başrollerinde Harry Potter serisinden tanıdığımız ünlü oyuncu Daniel Redcliff oynuyor.

Kaynak: cnnturk.com (07 Mart 2012)

Yorum yapın