Çekingenlikten kurtulmanın yolları bu kitapta

Temmuz 15, 2019

Çekingenlikten kurtulmanın yolları bu kitapta

Rita Steininger’in “Kendine Güven” adlı kitabı, Figen Sile Kösebay çevirisiyle İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çekingen insanlar, günlük hayatlarında özgüveni yüksek kişilere olağan ve basit işler olarak görünen pek çok zorlukla baş etmek zorunda kalırlar: Yabancılarla konuşmak, bir toplantıda ya da arkadaş ortamında söz almak veya yardım istemek gibi durumlar, onlar için kolaylıkla işkenceye dönüşebilir. Bu yüzden genellikle kabuklarına çekilir ve fazla göze batmamaya çalışırlar. Oysa bu rahatsız durumdan kurtulmak ve sağlıklı sosyal ilişkiler kurmak pekâlâ mümkündür.

Çekingenliği nasıl tanımlamak gerekir? Utangaçlık, korkaklık, sıkılganlık, özgüven eksikliği ve içe kapanıklık, çekingenliğin eşanlamlıları mıdır? Çekingenlik kalıtsal mıdır, yoksa sosyal çevrenin etkisiyle mi ortaya çıkar? Çekingen insanlar ne tür korkular yaşarlar? Çekingenlikle sosyal fobi arasındaki sınır nerededir? Çekingenlerin ne tür olumlu özellikleri vardır? Çekingen kişilerde görülen sürekli özeleştirinin kaynağı nedir? Suçluluk duygusu nasıl terk edilir, kendine güven nasıl kazanılır? Farkındalık ve cesaret, kendine güven inşasında nasıl bir rol oynar? Başkalarına hayır demek gerektiğinde, şiddetsiz iletişim kurmak neden önemlidir? Heyecanla nasıl baş edilir? Başarısızlık duygusunun panzehri nedir?

Rita Steininger Kendine Güven – Çekingenlikten Kurtulmanın Yolları’nda, sosyal ortamlarda kendilerini güvensiz hisseden kişilere seslenerek onlara sabır, azim ve iyimserlikle çekingenliği aşmanın yollarını anlatıyor. Yazar kendine güveni artırma yolunda pratik alıştırmalar ve tavsiyeler sunmanın yanı sıra, okura motivasyon ve cesaret de aşılıyor.

Kitaptan bir bölüm okumak için>>>

Rita Steininger

RITA STEININGER etnoloji ve gazetecilik eğitimi aldı. Serbest editör olarak çalışıyor; ayrıca çocuk eğitimi, kişisel gelişim ve sağlık konularında kitaplar yazıyor. İki yetişkin erkek çocuk annesi olan Steininger, halen eşiyle birlikte Münih’te yaşıyor.

edebiyathaber.net (15 Temmuz 2019)

Yorum yapın