Bülbülü Öldürmek e-kitap oluyor!

Nisan 30, 2014

Bülbülü Öldürmek e-kitap oluyor!

Atticus_and_Tom_Robinson_in_courtDünyada giderek yaygınlaşan e-kitabın gücü karşısında 88 yaşındaki ünlü yazar Harper Lee de dayanamadı.

İlk baskısı 1960’ta yapılan Bülbülü Öldürmek (To Kill A Mockingbird) romanının yazarı Lee, 88. yaş gününde eserinin e-kitap olarak yayımlanacağını duyurdu.

Harper Lee, Bülbülü Öldürmek kitabının e-kitap ve dijital ses kaydı olarak yayınlanmasına izin vererek, uzun yıllar direndiği elektronik kitap piyasası karşısında teslim bayrağını çekmiş oldu. E-kitap okurları açısından ise bu alandaki büyük bir açık kapatıldı. Kitabın yayıncısı HarperCollins’in yaptığı açıklamada yazar, “Hâlâ geri kafalıyım. Tozlu ve eski kitapları, kütüphaneleri severim. Bülbülü Öldürmek’in bu kadar uzun süre ayakta kalmasından çok etkilendim. Bu da yeni nesil Bülbülü Öldürmek olacak.” dedi.

Açıklama, yazarın eski edebiyat ajanı Samuel Pinkus’a yayın haklarını geri almak için dava açmasından yaklaşık bir yıl sonra geldi. Lee, imzaladığı telif anlaşmasında kandırıldığını açıklamıştı. Eylül ayında açılan davada Lee’nin avukatı Gloria Phares, davanın yazarı memnun edecek şekilde, “telif haklarının iadesi” ile kapandığını açıklamıştı. Pulitzer Ödüllü roman Bülbülü Öldürmek’in dijital versiyonu 8 Haziran’da yayımlanacak.

Yazar Harper Lee’nin gençliğinde yaşadığı bir olayı anlatan roman, haksızlığa uğrayan siyahi bir genci savunan avukat Atticus Finch’in yaşadığı kasabada dışlanmasını konu alıyor. Lee’nin yayımlanmış tek romanı olan Bülbülü Öldürmek, 1962’de aynı adla sinemaya uyarlanmış ve üç Oscar ödülü kazanmıştı.

30 Nisan 2014

Yorum yapın