Andrew Clements’tan çocuklara: “Kaybedenler Kulübü”

Mart 22, 2018

Andrew Clements’tan çocuklara: “Kaybedenler Kulübü”

Andrew Clements‘ın yeni romanı “Kaybedenler Kulübü”, 8-12 yaş grubu için Mine Kazmaoğlu çevirisiyle Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bunun Adı Findel ve Karne Oyunu gibi romanlarıyla çok sevilen Andrew Clements, bu kez kitapların dünyasında kaybolmayı seven bir çocuğun gözünden, okul yaşamı ve okuma eylemine farklı açılardan yaklaşıyor. Her çocuğun kendine özgü yeteneği olduğunu hatırlatan roman, beklenmedik durumların yaratıcı çözümler doğurabileceğini gösteriyor, kişisel keşiflere dikkat çekiyor. Geri planda iletişim ve sorumluluk temalarını incelikli ayrıntılarla işlerken, dijital ya da basılı ayrımı yapmadan okurluğu yüceltiyor.

Durmaksızın kitap okuyan Alec, tam bir kitapkurdudur. Okulun ilk günü, yine derste kitap okurken yakalanınca, soluğu müdürün ünlü kırmızı koltuğunda alır. Bundan böyle dersler bittiğinde Okul Sonrası Programı’na katılmak zorundadır. Neyse ki, OSP’nin harika bir çözüm olduğunu keşfeder: Kitap kulübü kurmayı başarırsa, dilediği gibi sessiz sakin okuyabilecektir. Ancak, spor kulübündeki popüler Kent onu rahat bırakacağa benzemez…

Andrew Clements: 1949’da ABD’nin New Jersey eyaletinde doğan Andrew Clements, Northwestern Üniversitesi’nde edebiyat eğitimi aldı, National Louis Üniversitesi’nde eğitim üzerine yüksek lisans yaptı. Çocukluğunda yaz aylarını telefonu, televizyonu, hatta kapı zili bile olmayan bir evde geçirmesi, yazarlığını derinden etkiledi. Şarkı sözü yazarlığı ve öğretmenlik yaptı, resimli kitaplar için metin yazdı. İlk çocuk romanı, 1996’da yayımlanan Bunun Adı Findel ’le (Frindle) büyük bir satış başarısı yakaladı, Amerika’nın hemen her köşesinde pek çok ödül kazandı. Peş peşe yazdığı, The Landry News (Landry’den Haberler, 1998), Gizemli Anahtar (The Janitor’s Boy, 2000), The School Story (Okul Öyküsü, 2001), The Last Holiday Concert (Yıl Sonu Konseri, 2004), Karne Oyunu (The Report Card, 2004), Konuşmak Yok! (No Talking, 2007), Tek Mi? Çift Mi? (Lost and Found, 2008), Troublemaker (Baş Belası, 2011), Sıradan Bir Çocuk (About Average, 2012), The Map Trap (Harita Tuzağı, 2014) ve Kaybedenler Kulübü (The Losers Club, 2017) ile başarısını sürdürdü. Altmışa yakın kitabı bulunan yazar, eşiyle birlikte Massachusetts’te yaşıyor; dört oğlu var.

edebiyathaber.net (22 Mart 2018)

Yorum yapın