Zülfü Livaneli saldırıya uğradı

Haziran 24, 2013

Zülfü Livaneli saldırıya uğradı

Zülfü Livaneli, Mersin’deki konserde saldırıya uğradı. Livaneli yaşadıklarını sahnede dile getirdi.

Mersin  Mezitli Belediyesi’nce bu yıl dördüncüsü düzenlenen Güneş Festivali etkinlikleri kapsamında Zülfü Livaneli dün akşam Pompeipolis Antik Kenti’nde konser verdi. İddiaya göre Zülfü Livaneli konser öncesi, alandaki soyunma odasına belediye görevlilerince alınmadı. Buna gerekçe olarak da içeride İspanya’dan gelen Flemenko Dans Grubu’nun giysileri olduğu gösterildi. Livaneli buna tepki gösterince Mezitli Belediyesi görevlileri ve dans grubu üyelerinin saldırısına uğradı.

Zülfü Livaneli konseri sırasında alanı dolduran 50 bin kişi ile konseri izleyen Mezitli Belediye Başkanı CHP’li Uğur Yıldırım’a sahnede başından geçenleri anlattı. “Az daha kalp krizinden ölüyordum” diyen Livaneli, “Bizim bu akşam başımıza, Türkiye’deki yanlışlıklar ne oluyorsa aynısı burada geldi. Konserimizin önüne dans gurubu koymuşlar. Peki amenna. Şurada benim küçücük bir soyunma odam var. Oraya geldiğimde beni içeri almadılar. Dediler ki ‘İspanyolların giysileri var.’ ‘Peki, ben ne yapacağım’ dedim. İçeri girdim ve bu İspanyol dansçılar üstüme saldırdı. ‘Sen buraya niye giriyorsun’ diye. Bunu yapan belediye mensuplarını size şikayet ediyorum. Gerçekten de böyle bir şey yapılmaz. Hangi ülke 67 yaşındaki bir sanatçıya bu muameleyi layık görür, reva görür. Gerçekten ben de sizler gibi ‘Yuh’ çekiyorum” dedi.

Yaşananları protesto ettiğini de belirten Livaneli sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana bunu yapanın, ülkemin sanatçısına bunu yapanın Taksim Parkı’nda gaz sıkandan farkı yoktur. Ben biliyorum sizin dost olduğunuzu ve sizinle dostça dertleşiyorum. Yüzüne tükürün bunların. Ama biz gene de her şeye rağmen halkın emrindeyiz. Ben ömrüm boyunca halkın emrinde oldum. Bu akşam da size şarkı söylemek için geldik, türkü söylemek için geldik. Oralar da kenarda izlesinler, utanç içerisinde izlesinler. İzliyor musunuz beni oraya sokmayan kardeşler gelin bu halka hesap verin. Kimsiniz neredesiniz, çıkın buraya. Beni içeride kalp krizinden öldürüyorlardı. Ciğeri beş para etmez adamlar. Ama ben sizinle buluştum ya bu halk bütün pislikleri temizler. Gezi Parkı’nda da temizler, Ankara’da da temizler. Mustafa Kemal Atatürk izindeki şu aydınlık kitle her şeyi temizler”.

Kaynak: DHA (24 Haziran 2013)

Yorum yapın