Zülfü Livaneli Köln’de okurlarıyla buluşuyor

Nisan 13, 2023

Zülfü Livaneli Köln’de okurlarıyla buluşuyor

Zülfü Livaneli 19 Nisan’da Stuttgart, 20 Nisan’da Basel ve 23 Nisan’da Köln’deki okurlarıyla buluşacak. Geçtiğimiz günlerde Almanca çevirisi Klett-Cotta Yayınevi tarafından yayımlanan Balıkçı ve Oğlu romanının tanıtılacağı etkinliklerde söyleşiler de yapılacak.

Zülfü Livaneli, Kültür Forum Türkiye-Almanya, KulturBunker Köln-Mülheim, Multikultureles Forum’un davetlisi olarak Köln’de 23 Nisan’da bir okuma ve söyleşi etkinliğine katılacak. Çift dilli olarak gerçekleşecek etkinlikte moderasyonu Osman Okkan, çeviriyi Çiler Fırtına üstleniyor. Evren Zahirovic ise kitaptan bölümleri sunacak.

Livaneli’nin Türkiye’de 2019’da yayımlanan romanı, geçtiğimiz günlerde Klett-Cotta Yayınevi  tarafından okurun ilgisine sunulmuştu. Kitabın çevirisi Johannes Neuner tarafından yapıldı.

Göçmenlerin Trajedisi ve Rant Hırsı 

Kitabın konusu kısaca şöyle: Mustafa, balık tutarken Ege Denizi’ndeki çok sayıdaki mülteci teknesinden birinden gelen küçük bir bebek bulunca kendisi ve eşi Mesude için her şey değişir. Mustafa çocuğu yetkililere teslim etmek yerine saklar. Ama ya çocuğun annesi hâlâ hayattaysa? Varoluşsal sorunları, aile ve ebeveynlik kavramlarıyla birlikte tartıştıran bir eser Balıkçı ve Oğlu.

Aynı zamanda Ege’nin tarihinden bugüne bir köprü kurarak güncel meseleleri tartışmaya açan roman, rant hırsıyla dağlara, kıyılara saldıran, denizlere balık çiftlikleri, gözüne kestirdiği yere inşaat yapan şirketlerin yarattığı ekolojik yıkıma dair birçok tespitte bulunuyor. Göçmenlerin bir bilinmeze doğru göze aldıkları yolculuğu, hayatta kalma çabalarını odağına alıyor.

edebiyathaber.net (13 Nisan 2023)

Yorum yapın