Yük Edebiyat 2. sayı çıktı

Kasım 17, 2021

Yük Edebiyat 2. sayı çıktı

Yük Edebiyat dergisinin 2. sayısı yayımlandı.

Yük Edebiyat yukedebiyat.wordpress.com adresinden indirilebilir ya da çevrimiçi okunabilir.

Bu Yük Hepimizin” mottosu ile Eylül ayında yayın hayatına başlayan derginin Kasım-Aralık 2021 tarihli yeni sayısında; öykü, şiir, eleştiri, deneme ve kitap tanıtımları ile (alfabetik sırayla) Adnan Gerger, Ayla Burçin Kahraman, Deniz Longa, Deniz Saatkaya Eldam, Emrah Kurul, Ercan y Yılmaz, Esra Özkaya, Huban Seda Aras, Hüseyin Kılıç, Işık Öğütçü, Menderes Doğan, Mesut Barış Övün, Nurhan Suerdem, Osman Usta, Ozan Çetin, Ozan Demir, Ömer Kaya, Öztekin Düzgün, Rabia Uğurlu, Tan Doğan, Turgay Yıldırım, Turgut Say ve Uğur Demircan katkıda bulunurken Aydın Akburak fotoğrafları, Fatma Yıldırım resimleri ve Feyza Ayten desen çalışmalarıyla yer alıyor.

Derginin bu sayısında ayrıca edebiyatımızdaki çok eski bir gelenek olan tefrika yayıncılığa da yer verilerek Uğur Demircan’ın “Kilim” adlı novellası bölümler halinde yayımlanmaya başlıyor.

Eylül ayında yayın hayatına başlayan iki aylık e-dergi Yük Edebiyat, ilk sayısındaki ödüllü bulmacası ile dikkatleri çekmiş, doğru cevabı derginin mail adresi olan [email protected]‘a gönderen kişiler arasından çekilişle beş okur Esmahan Devran İnci’nin Türkan Saylan 11. Sanat Ödülü’nü alan ‘Suyun Şarkısı’ kitabına yazarından imzalı olarak sahip olmuştu. İkinci sayıda da ödüllü bulmacanın yapılacağı ve talihli okurların imzalı kitap armağanı kazanacağı bildirildi.

edebiyathaber.net (17 Kasım 2021)

Yorum yapın