Yılmaz Sunucu Öykü Ödülü’ne başvurular başladı

Şubat 5, 2022

Yılmaz Sunucu Öykü Ödülü’ne başvurular başladı

“Sokaktaki Öğretmen” lakabıyla tanınan Eğitimci-Yazar “Yılmaz Sunucu” anısına düzenlenen öykü ödülüne başvurular başladı. Yılmaz Sunucu’nun kızı Arzum Sunucu Kerimli önderliğinde düzenlenen ödüle on sekiz yaşını geçmiş herkes, daha önce yayımlanmamış, herhangi bir dijital platformda paylaşılmamış özgün eserleriyle 15 Temmuz 2022 tarihine kadar başvurabilir.

YILMAZ SUNUCU ÖYKÜ ÖDÜLÜ ŞARTNAMESİ

AMAÇ

  1. Günümüz kalemlerinin birçoğuna emek harcamış, katkı sunmuş, yol açmış ve nice insana güzel dokunuşlarıyla yön vermiş Yılmaz Sunucu’yu anmak, adını yaşatmak, onu ve değerlerini genç nesillere taşımak.
  2. Edebiyatımıza yeni/özgün eserler kazandırmak. 

KATILIM KOŞULLARI

  1. 18 yaşını geçmiş herkes yetişkinler için yazdığı bir öykü ile ödüle başvurabilir.
  2. Ödüle katılacak eserlerin dili Türkçe olmalıdır.
  3. Konu serbesttir.
  4. Gönderilen öyküler daha önce  ödül almamış, dereceye girmemiş, basılı olarak yayımlanmamış ve herhangi bir dijital ortamda paylaşılmamış olmalıdır.
  5. Yazarlar yarışmaya üç harf ve üç rakamdan oluşan altı karakterli (DNC153 gibi) bir rumuzla katılacak, metin içinde gerçek ad ve soyadını kullanmayacaktır. Rumuz öykünün ilk sayfasının sol üst köşesine yazılacaktır. Yazar bilgisi içeren metinler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  6. Yazarlar ad ve soyadlarını, iletişim bilgilerini(telefon, ikametgâh adresi, e-posta adresi), bir paragraflık kısa özgeçmişlerini gönderdikleri e-postanın içine yazacak, öykülerini Word dosyası olarak e-posta eki şeklinde göndereceklerdir. E-postanın konu kısmına öykünün adı yazılacaktır.
  7. Öyküler Times New Roman karakterinde 12 punto kullanılarak 1,5 satır aralığı ile yazılacaktır. “Kalemler özgür olmalı” düşüncesinden yola çıkarak sayfa sınırı getirilmemiştir. Ancak katılımcıların öykü ödülüne başvurduklarını unutmadan olabildiğince kısa yazmaları ve tekrardan kaçınmaları beklenmektedir.
  8. Katılımcılar başvuru ve öykü gönderimi için  [email protected] adresini kullanacaklardır. 
  9. Ödüle katılan yapıtlar özgün olacak, herhangi bir yapıttan alıntı dahi taşımayacaktır. Yapıtın özgün olmadığı değerlendirme sonrasında ortaya çıkarsa yazarı aldığı ödülü iade edecek, ortaya çıkan zararı karşılayıp açılacak her türlü davanın muhatabı sayılacaktır.
  10. Son başvuru tarihi 15 Temmuz 2022’dir. 15 Temmuz’dan sonra gelen öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

DEĞERLENDİRME

  1. Sonuçlar Yılmaz Sunucu’yu yitirdiğimiz 27 Eylül gününü içeren hafta basına açıklanacaktır.
  2. Anmayla birlikte gerçekleştirilecek ödül töreninin yeri ve saati ayrıca bildirilecektir. (Pandemi veya farklı koşullar yüz yüze tören yapmayı engellerse zoom üzerinden buluşma gerçekleşecek, plaket ve onur belgeleri sahiplerine kargoyla gönderilecektir.)
  3. Gelen öyküler Deniz Moralıgil, Erkan Şemin ve Hande Baba tarafından değerlendirilip ilk otuz öykü Seçici Kurul’a iletilecektir.
  4. Seçici Kurul öyküleri 100 puan üzerinden değerlendirecektir. En çok puanı alan ilk on öykü açıklanacaktır. İlk üç öykünün sahibine plaket ve onur belgesi takdim edilecektir.
  5. Seçici Kurul; Arzum Sunucu Kerimli (Ailesi adına), Buket Başaran Akkaya, Deniz Moralıgil, Erkan Şemin, Ersin Köseoğlu, Hande Baba, Kezban Şahin Taysun, Salim Nizam ve Tayfun Ak’tan oluşmaktadır.
  6. Yarışma Kurulu öykülerin yayımlanmasına/kitaplaştırılmasına yönelik tüm haklarını saklı tutar.
  7. Başvuru yapan herkes katılım koşullarını kabul etmiş sayılır.

YILMAZ SUNUCU KİMDİR?

1942 yılında Uşak’ta doğan Yılmaz Sunucu, Savaştepe Köy Enstitüsü mezunudur. Mezuniyeti sonrası çeşitli illerde matematik öğretmeni olarak görev yapmıştır. Kendisini Atatürk’ün izinde, cumhuriyet ülküleri doğrultusunda “Sokaktaki Öğretmen” olarak tanımlamış, her kesimden insana, önce insan olarak yaklaşmış, vefat ettiği 27 Eylül 2015 gününe kadar öğretmenin ve öğrenmenin coşkusunu hayatından ve yazdığı kitaplardan eksik etmemiştir. Kendi deyimiyle; düş kurmamış, boş durmamış, öğrenmiş, öğretmiş hep üretmiştir. Hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, vefatı sonrasında can dostları tarafından yazılmış “Yüreğimizdeki Öğretmen Yılmaz Sunucu-Elli İki Yaren Mektubu” isimli kitabı okuyabilirler.

edebiyathaber.net (5 Şubat 2022)

Yorum yapın