Yeni Game of Thrones kitabının adı ve yayın tarihi belli oldu

Mart 21, 2022

Yeni Game of Thrones kitabının adı ve yayın tarihi belli oldu

Game of Thrones serisinin yazarı George R.R. Martin, kişisel blogunda, yeni yazdığı “Game of Thrones: The Rise of the Dragon” adlı kitabın ekim ayında okuyucuyla buluşacağını duyurdu.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Game of Thrones: The Rise of the Dragon adlı kitap, serinin tamamen Targaryen Hanedanlığı tarihine adanmış bir cildi olacak. Westeros’ta geçecek olan Game of Thrones: The Rise of the Dragon, Targaryen Hanedanı’nın iktidara gelişinden, Yedi Krallık’ın fethine ve yıkıma kadar geçen sürenin 180’den fazla yeni illüstrasyonunu içerecek.

“House of the Dragon” dizisi ile bağlantılı olacak kitap, görsellerin yanı sıra evrenle ilgili ansiklopedik bilgiler de içerecek. Yazar Martin, kronolojik olarak ‘Fire and Blood’ (Ateş ve Kan) yapıtıyla ile aynı dönemi anlatan yapıtın farkını, “’The Rise of the Dragon’ı Westeros’un en kötü şöhretli ailesinin – ve onların ejderhalarının – olduğu gösterişli bir referans kitabı olarak düşünün. ‘Fire and Blood’ dönemin büyük ustaları tarafından yazılmıştı. Aegon Targaryen’in Westeros’u ele geçirmesinden Dance of the Dragons iç savaşına kadar yaşanan olayları konu alıyordu. Ancak The Rise of the Dragon aynı dönemde geçmesine rağmen ‘The World of Ice and Fire’ kitabında olduğu gibi daha ansiklopedik bir tarzda ele alındı. ‘The World of Fire and Ice’ kitabının yazarları Elio M. Garcia ve Linda Antonsson bu ciltte bana yardım etmek için geri döndü.” sözleriyle açıkladı.

edebiyathaber.net (21 Mart 2022)

Yorum yapın