YEM Kitabevi Kadıköy mağazası açıldı

Temmuz 20, 2023

YEM Kitabevi Kadıköy mağazası açıldı

Türkiye’nin başta mimarlık olmak üzere tasarım, şehircilik, kültür, sanat alanlarında uzmanlaşmış tek kitabevi olma özelliğini 50 yıldır koruyan YEM Kitabevi’nin Kadıköy Bahariye Şubesi açıldı.

1973’ten bugüne Türkiye’nin mimarlık, tasarım, mühendislik, şehircilik, kültür, sanat vb. alanlarında uzman tek kitabevi olan YEM Kitabevi’nin Kadıköy Bahariye Şubesi açıldı.

YEM Yayın ve Kitabevi Yöneticisi Mesut Kaya, kitabevi şubesi planlanırken, özellikle pandemi sürecinde kitap ile okuyucu arasına giren mesafeyi ortadan kaldırmayı ve ‘okur-yazar-yayıncı’ birlikteliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kaya, “İçeriklerinin yanı sıra tasarım, kâğıt, renk, cilt gibi fiziksel özellikleri de önem taşıyan mimarlık, tasarım kitaplarını okuyucunun yakından inceleyebilme ihtiyacı da göz önünde bulunduruldu” dedi.

Mesut Kaya, SE Mimarlık tarafından tasarlanan kitabevi şubesinin tavanında özel bir çalışma yaptıklarını da anlattı. Buna göre, 1973’ten bugüne YEM Yayın ve YEM Kitabevi’ne emek vermiş kuruculardan yazarlara, editörlerden düzeltmenlere, çevirmenlerden sanatçılara, matbaacılardan satış ve lojistik ekibine kadar uzanan yüzlerce isme kitabevi şubesinin tavanına yerleştirilmiş etiketlerde yer verildi. Kaya, “Mağazanın tavanı, kurulduğu günden bu yana kurumun ne kadar çok kişinin katkısıyla geliştiğini gözler önüne sermek amacıyla bir “saygı yüzeyi” olarak düşünüldü” diye konuştu.  

50. yaşını kutlayan YEM Kitabevi, şube açılışına özel bir indirim kampanyası düzenlediklerini de açıkladı. Kitabevi, Kadıköy şubesinde çok sayıda kitap ve dergiyi 25 TL, 35 TL, 45 TL, 55 TL ve 75 TL’den okuyucusuna sunuyor. Kampanyanın, temmuz-ağustos-eylül ayları boyunca seçili yüzlerce dergi ve kitapta geçerli olacağı belirtildi.

Kaynak: GazeteDuvaR (20 Temmuz 2023)

Yorum yapın