Ünlü yazarlar kalem oynatmanın sırlarını paylaşacak

Ocak 16, 2018

Ünlü yazarlar kalem oynatmanın sırlarını paylaşacak

Dünya çapında yazarlarımız yazmanın inceliklerini ve sırlarını yazarlık okulunda paylaşacaklar. Beykoz Üniversitesi, yurtdışında örneklerini çokça gördüğümüz yazarlık okullarının ilk adımını atıyor. Ünlü yazarlar eşliğinde, Gülşah Elikbank ve Sedat Demir’in yöneticiliğinde verilecek eğitimlerle katılımcılar roman/öykü yazmanın inceliklerini işin ustalarından öğrenecekler. 12 hafta sürecek eğitimin sonunda katılımcılar kendi öykülerini yazabilme yetkinliğine kavuşacaklar.

Programda polisiye romanı Ahmet Ümit, öykü yazmayı Yekta Kopan, romanda zaman kavramını Mario Levi, roman kurgusunu İnci Aral, şiir ve şarkı sözü ilişkisini Tuna Kiremitçi ve modern romanın temel unsurlarını Müge İplikçi anlatacak. Her hafta sürpriz konukların da katılacağı eğitimler Beykoz Üniversitesi Rektörlük yerleşkesinde yapılacak. Böylece yazarlık eğitimi üniversite çatısında yazarların katılımıyla verilmeye başlanacak.

Yazmanın incelikleri artık sır değil.

İlkine toplamda 40 öğrencinin kabul edileceği Yazmanın İncelikleri eğitim programına edebiyata ve kurmacaya ilgi duyan, yazma deneyimine ilgi duyan her yaştan kişi katılabilecek. Toplam 36 saat dersten oluşan ve 12 hafta sonu sürecek programa %70 oranında devamlılık gösteren ve bu sürenin bitiminde kurmaca çalışmalarını sunan katılımcılara “katılım belgesi”, öğrenilen teknikler doğrultusunda kurmacanın gereklerini yerine getiren katılımcılara ise “sertifika” verilecek…

Yazarlık Okulu artık Türkiye’de.

Yurtdışında örneklerini çokça gördüğümüz yazarlık okulu artık Türkiye’de. İstanbul Beykoz Üniversitesi “Yazmanın İncelikleri”nin öğretileceği Yazarlık Okulu’nda, ünlü kalem ustaları Gülşah Elikbank ve Sedat Demir’in yöneticiliği ile Prof. Dr. Nüket Güz, Doç. Dr. Pınar Seden Meral ve Yrd. Doç Dr. Levent Yılmazok’un danışmanlığında çok önemli bir projeye imza atıyor.

Ünlü yazarlar Ahmet Ümit, Yekta Kopan, İnci Aral, Müge İplikçi, Tuna Kiremitçi ve Mario Levi’nin, Gülşah Elikbank ve Sedat Demir’in yöneticiliğinde vereceği eğitimlerle katılımcılar roman ve öykü yazmanın inceliklerini işin ustalarından öğrenecekler.

Modern kurmacanın temel unsurlarının anlatılacağı eğitimde, polisiye romanı Ahmet Ümit, öykü yazmayı Yekta Kopan, romanda zaman kavramını Mario Levi, roman kurgusunu İnci Aral, şiir ve şarkı sözü ilişkisini Tuna Kiremitçi anlatacak. Her hafta sürpriz konukların da katılacağı eğitimler Beykoz Üniversitesi kampüsünde yapılacak. Böylece ilk defa böylesine zengin bir eğitmen kadrosuna sahip yazarlık eğitimi üniversite çatısında yazarların katılımıyla verilmeye başlanacak.

Ayrıca Prof. Dr. Uğur Batı “Yaratıcılığın Biyolojik Saati”, Prof. Dr. Nüket Güz “Göstergebilim ve Roman” ve Yrd. Doç. Dr. Levent Yılmazok “Bir Yazınsal Yapıt Olarak Senaryo” başlıklı seminerlerle eğitime katkı sağlarken, Doğan Kitap Genel Yayın Yönetmeni Cem Erciyes ve Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Can Öz de katılımcılarla buluşacaklar. Katılımcılar Gülşah Elikbank ve Sedat Demir’in yöneticiliğinde verilecek eğitimlerle roman/öykü yazmanın inceliklerini işin ustalarından öğrenecekler.

EK BİLGİLER.

Program İçeriği:

Katılım Şartları: Edebiyata ve kurmacaya ilgi duyan, yazma deneyimine ilgi duyan her yaştan kişi eğitime katılabilir.

Konuklar:

Can Öz

Cem Erciyes

İçerik:

  1. Hafta / Roman Kurgusu: Atmosfer, Mekân, Zaman, Karakter

(İnci Aral’ın Sadakat romanı üzerinden)

  1. Hafta / Konuk Yazar: İnci Aral
  2. Hafta / Çağdaş Kurmacanın Temel Unsurları
  3. Hafta / Konuk Yazar: Müge İplikçi ile Yapıtları
  4. Hafta / Deneysel Roman

(Mario Levi’nin Size Pandispanya Yaptım romanı üzerinden)

  1. Hafta / Konuk Yazar: Mario Levi
  2. Hafta / Deneme Yazma

(Yekta Kopan’ın İpekli Mendil kitabı üzerinden)

  1. Hafta / Konuk Yazar: Yekta Kopan
  2. Hafta / Şiir

(Tuna Kiremitçi’nin Ayabakanlar şiiri üzerinden)

  1. Hafta / Konuk Yazar: Tuna Kiremitçi
  2. Hafta / Romanın Farkı

Ahmet Ümit ve Polisiye Edebiyat

(Konuk Yazar: Cem Erciyes)

  1. Hafta / Konuk Yazar: Ahmet Ümit

İletişim:

444 2 569

[email protected]

[email protected]

0538 920 37 49

[email protected]

EĞİTİM DETAYLARI

Adres: Beykoz Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesi, Vatan Caddesi No: 69 Kavacık, Beykoz-İstanbul

Süresi: 36 Saat

Tarih: 24 Şubat 2018 Cumartesi -12 Mayıs 2018 Cumartesi

Saat: 14.30 – 17.30

Kontenjan: 40 kişi

Not: Tarafımıza yapılacak olan kayıt ödemelerinde, katılımcı adı ve program adının yazılması zorunludur (örneğin “Ayşe Can – Yazmanın İncelikleri”). Katılım payı KDV dahil 2400 TL’dir.

World, Maximum, Bonus özellikli ve Vakıfbank kredi kartlarına vade farksız 4 taksit, vade farkıyla 9 taksite kadar ödeme olanağı bulunmaktadır.

Beykoz Üniversitesi öğrencisi, personeli ve mezunlarına %50, emeklilere, öğretmenlere ve diğer öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere durumlarını belgelemek koşuluyla %30 indirim uygulanmaktadır.

edebiyathaber.net (16 Şubat 2018)

Yorum yapın