Yazarkafa’dan “Seçme Yazı ve Şiirler”

Mart 5, 2018

Yazarkafa’dan “Seçme Yazı ve Şiirler”

Ağustos 2014’ten bu yana yayın hayatını sürdüren edebiyat dergisi Yazarkafa, “Seçme Yazı ve Şiirler” adlı kitapla ilk seçkisini okurlarıyla buluşturdu. Derginin Yayın Yönetmeni Samet Balta tarafından derlenen kitap, Epizot Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

5 öykü, 9 şiir, 6 deneme ve 5 incelemeden oluşan derleme eserde; Armağan Altay, Haluk Ecevit, Özer Özgün, Anıl Ergin, Ozan Baygın, U. Tolga Bulut, Erdal Erdem, Doğan Eres, Utku Özgündüz, Çisem Aksoy, Artniyet, Arzu Şen, Asrın Gal, A. Ata Dibek, Emre Taş, Tuba Karamuklu, Deniz Topçu, Arda Yeşildağ ve Samet Balta imzaları yer alıyor.

Bu kitabı “Yazarkafa’yı Yeniden Okumak” diye tanımlayan Samet Balta; “Uzun süredir aklımızda böyle bir proje vardı. İlk etapta yazı ve şiirlerin ayrı olarak yer alacağı iki kitap düşünmüştük. Fakat bu düşüncem kitaba seçeceğimiz dosyaları incelerken değişti. İnceleme-araştırma dosyalarımızın muhakkak yer alması gerekiyordu. Zira, dergimizi özel kılan ayrıntının bu olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle üç yıllık yayın hayatımız boyunca en çok okunan ve en çok geri dönüş aldığımız eserleri seçtim. Yani bu kitap, üç yıllık yayın hayatımızın özetidir.” dedi.

edebiyathaber.net (5 Mart 2018)

Yorum yapın