Yazar Necmiye Alpay tutuklandı

Ağustos 1, 2016

Yazar Necmiye Alpay tutuklandı

necmiye-alpayDilbilimci, çevirmen ve Özgür Gündem Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Necmiye Alpay, hakkında açılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. Alpay, “örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Alpay ifadesinde Türk dili üzerine çalışmalar yaptığını, Radikal ve Milliyet gazetesinde de yazılarının yayınlandığını belirterek, “terör ve şiddete her zaman karşı olduğunu” söyledi. “Terör ve şiddet olmasın diye hep çabaladım” diyen Alpay, “Özgür Gündem gazetesinin yayınlanmasını Kürt sorununun çözülmesine katkıda bulunacağı, çatışmaların ve ölümlerin önüne geçilebileceği düşüncesiyle destekledim. Toplumda gerginlikleri azaltabileceği düşüncesiyle böyle bir gazetenin çıkması gerektiğini düşündüğüm için Yayın Danışma Kurulu Üyeliği teklifini kabul ettim” dedi.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Alpay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Mahkeme heyeti, Alpay’ın “terör örgütü üyesi” olduğuna dair kuvvetli şüphe bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. Heyet, kendisi ifade vermeye gelen Alpay’ın “kaçma şüphesi” olduğunu öne sürerek bu kararı aldı.

edebiyathaber.net (1 Eylül 2016)

Yorum yapın