“Yayıncılık Yaz Okulu” 28 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde

Temmuz 26, 2023

“Yayıncılık Yaz Okulu” 28 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde

2022 yılında birincisi düzenlenen “Yayıncılık Yaz Okulu”nun ikincisi 28 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde Konya’da “Çocuk ve İlk Gençlik Yayıncılığı” temasıyla düzenlenecek. 

Öte yandan, Yayımcı Meslek Birlikleri de yaz okuluna destek vermekte. 

Ülkemizin dört bir yanından mesleki hayatlarına yayıncılık sektöründe devam etmek isteyen gençlerin katılacağı bu yaz okuluyla, yayıncılık alanının ve bu alandaki mesleklerin gençlerimizin kariyer planlamalarının bir parçası hâline getirilmesi amaçlanmaktadır. 

Hâlihazırda dünyanın en büyük yayıncılık pazarlarından biri olan Türkiye yayıncılık sektörü, on binlerce vatandaşımıza istihdam sağlamakta. Son on yılda, Türkiye’nin yayın sektöründeki büyüme trendiyle paralel olarak çocuk ve ilk gençlik kitapları yayıncılığı alanında hem çeşitlilik hem de kalite açısından büyük bir gelişme yaşandı. Bu gelişme, diğer tüm yayıncılık faaliyetlerine kıyasla (akademik, kültürel vb.) en fazla çocuk ve gençlik kitapları alanında sayısal bir büyüme sağlandı. Dahası, Türkçe yazılmış birçok kitap yabancı dillere çevrilmeye başlandı. Bu durum, daha önce bu alanda eser yayınlamamış birçok yayıncının çocuk kitabı yayıncılığına dahil olmasına yol açtı. 

Yayıncılık yaz okulu ile bir yandan yayıncılık sektörü ve sektörle ilgili temel kavram ve işleyişin gençlerin zihninde yer edinmesi bir yandan da yaratıcı endüstrilerin en önemli dallarından biri olan yayıncılık alanına yeni ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkıda bulunulması hedeflenmekte. Bu yaz okulunda, başvuru sonucunda seçilecek 30 gence, alan uzmanları tarafından yayıncılık sektörüne ilişkin temel kavramlar ve süreçlere ilişkin eğitimler verilecek. 

7 gün sürecek yaz okulu kapsamında şu ana başlıklarda dersler verilecek: 

● Yayıncılıkta Temel Kavramlar 

● Yayıncılık Sektörüne İlişkin Yasal Düzenlemeler, Uygulamalar ve Süreçler 

● Editörlük ve Editoryal Süreç 

● Dağıtım, Pazarlama ve Satış 

● Yurtdışı Tanıtım, Telif Ticareti, Destekler ve Teşvikler 

● Çocuk Kitabı Editörlüğünde İhtisaslaşma 

Detaylı bilgi ve başvuru için>>>

edebiyathaber.net (26 Temmuz 2023)

Yorum yapın