“Yaşasın Kadınlar: Türkiye’de Kadın Cinayetleri Gerçeği ve Çözüm Yolları” yayımlandı

Mart 6, 2020

“Yaşasın Kadınlar: Türkiye’de Kadın Cinayetleri Gerçeği ve Çözüm Yolları” yayımlandı

Gülsüm Kav’ın yazdığı “Yaşasın Kadınlar: Türkiye’de Kadın Cinayetleri Gerçeği ve Çözüm Yolları” Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Özgür ve eşit bir dünya için

Yaşasın Kadınlar

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Genel Temsilcisi Gülsüm Kav’ın kaleme aldığı Yaşasın Kadınlar- Türkiye’de Kadın Cinayetleri Gerçeği ve Çözüm Yolları adlı kitap, öldürülen kadınlara ve ailelerine “Asla Yalnız Yürümeyeceksin” diye seslenen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun mücadelesinin bir özeti
niteliğinde.

Gülsüm Kav, Yaşasın Kadınlar’da adliye koridorlarında davalarını takip ettiği kadınların öykülerini, kadın cinayetlerine ilişkin çözüm yollarını kadınlar için, kadınlarla birlikte verilen mücadelenin kalbinden anlatıyor.

Gülsüm Kav, “Kendi hayatına karar verebilmek için canı pahasına mücadele eden kadınlar ve ‘Asla yalnız
yürümeyeceksin’ diyen, eşitlik ve özgürlük için mücadele eden tüm kadınlara” adadığı kitabından elde edeceği geliri Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çalışmaları için bağışlayacak.

Kav, 2010 yılından bu yana erkek şiddeti sebebiyle öldürülen kadınların aileleriyle birlikte davalarda adalet mücadelesi veriyor, kadınların korunması ile ilgili 6284 Sayılı Yasa’nın uygulanması için korunma altındaki kadınlarla beraber çalışmalar yapıyor.

“Her evin kapısında Ceren Özdemir, her korunma başvurusunda korunmayanların sembolü Ayşe Paşalı, her
müzikte Değer Deniz, her kuaförde Muhterem, her sınavda Ceren Damar, her kedi sevgisinde Merve Kotan, her plazada Şule Çet vardır. Her şehirde “Özgecan” adı verilmiş bir yer, dünyanın ummadığınız bir yerinde “ölmek istemiyorum” sözleriyle Emine Bulut ve en olmadık yerlerde karşınıza çıkan adlarını tek tek sayamayacağınız kadar çok öldürülen kadın vardır.”

“Yaşasın Kadınlar” diyen herkes için.

Yazar hakkında

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, 1971 doğumlu. 1996’da Anadolu
Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu, 2002 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deontoloji ABD’dan uzmanlığını aldı, Tıp Etiği Uzmanı olarak çalışmaya başladı, 2003-2012 yılları arasında İstanbul Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Koordinatörü olarak yöneticilik yaptı, 2012’den itibaren Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi Etik Kurulda uzman hekim olarak çalıştı. Ankara ve İstanbul Tabip Odalarında İnsan Hakları Komisyonunda, İstanbul Tabip Odası yayın organı Hekim Forumunda, Kadın Hekimlik Komisyonunda ve Etik Kurul’da çalıştı. Halen TTB Kadın Hekimlik Kolu İstanbul temsilcisidir. İstanbul Tabip Odası, Türkiye Biyoetik Derneği, Tıp Etiği ve Hukuku Derneği üyesidir.

edebiyathaber.net (6 Mart 2020)

Yorum yapın