Yalnızlar Mektebi’nin yeni sayısında Dostoyevski var!

Şubat 26, 2014

Yalnızlar Mektebi’nin yeni sayısında Dostoyevski var!

1901355_549948321779520_1232475944_nİki aylık edebiyat/kültür sanat dergisi Yalnızlar Mektebi, 7. Sayısında (Mart-Nisan) “acı ve vicdan” temasıyla ve yeni tasarımıyla okurunun karşısına çıkıyor. Vicdan denince akla gelen ilk ismi; Raskolnikov’un yaratıcısı Dostoyevski’yi konu ediyor.

Bu sayıda Mektep Sohbetleri’ne edebiyatımızın yaşayan en büyük temsilcilerinden yazar Hasan Ali Toptaş konuk oluyor. Dostoyevski’yi yetkin çevirilerle okumamızı sağlayan yazar ve çevirmen Sabri Gürses; kitap eleştirileri, öyküleri ve Sabit Fikir’deki yazılarıyla başarıya ulaşan Melis Yalçın; romanlarını ve öykülerini takip ettiğimiz Nihan Kaya ve Merve Akıncı, Dostoyevski’yi inceliyor.

Okurlarının yakından takip ettiği, klasikleşen köşesi “Bir Yazarın Anatomisi”nde Gamze Saban, Sylvia Plath’i; dergi şairlerinden Kaan Koç, bir şiirinin yanı sıra Charles Baudelaire’i; ekibe yeni katılan yazarlardan Aydan Öksüz ise, Nilgün Marmara’yı okurlarla buluşturuyor. YM Dergi, sinema köşesinde ise Rıza Oylum’u ağırlıyor ve The Dancer Upstairs’i sunuyor. Alakarga Yayınları’ndan çıkan yayınlarıyla edebiyat dünyasına başarılı bir giriş yapan Neslihan Önderoğlu da bir öyküsüyle YM okurunun karşısına çıkıyor.

YM Dergi ayrıca, Ahmet Telli’nin, daha çok sosyolog, yazar ve çevirmen kimlikleriyle tanıdığımız Ulus Baker’le vicdan üzerine yaptığı bir söyleşiye yer veriyor. Bu sayının “Fanzin Sohbetleri”nde ise Alfabe Fanzin’le söyleşiyor. Çeviri bölümünde ise Rainer Maria Rilke ve Kingsley Amis var.

Yalnızlar Mektebi dergileri nerelerde bulunur>>>

edebiyathaber.net (26 Şubat 2014)

Yorum yapın