Yalın Ayaklar Kulübü “Varoluşçuluk Buluşması”

Eylül 17, 2013

Yalın Ayaklar Kulübü “Varoluşçuluk Buluşması”

Lise ve üniversite öğrencilerini felsefe, edebiyat ve sanat gibi entelektüel uğraşlarda buluşturan bir topluluk olan Yalın Ayaklar Kulübü, 25-29 Aralık 2013 tarihleri arasında, “Varoluşçuluk Buluşması” adı altında yeni bir kamp yapmaya hazırlanıyor.

“Varoluşçuluk ‘ben’i nasıl tanımlar? ‘Öz’ diye bir gerçeklik var mıdır yoksa yaşam yorulmaksızın yenilikler doğuran bir zaman parantezi midir? Tolstoy’a göre hokkabazlar toplumu içinde özgünlük korunabilir mi? Camus’nün gözünden intihar, başkaldırı ve uyumsuz özne arasındaki ilişkiler neler? ‘Yuva’ olgusu gün geçtikçe nasıl aşınıyor? Kentleşen taşralar, Heidegger için ‘köken’in anlamında bir oynama yapıyor mu? Sartre, edebiyatın neye ve kime yöneldiğini imliyor? Edebiyat dışı sanatlarda varoluşçuluk kendini hangi yollarla dışa vurma olanağına kavuşuyor?” gibi sorulara cevap arıyor.

Farklı atölyelerin yanı sıra, İvan İlyiç’in Ölümü (Lev Tolstoy), Sisifos Söyleni (Albert Camus) ve Messkirch’in 700. Yılı (Martin Heidegger) olmak üzere üç metin baştan sona ele alınacak.

İzmir Şirince’deki Nesin Matematik Köyü’nde gerçekleşecek olan felsefe ve edebiyat kampının birinci başvuru dönemi 10 Eylül’de başlıyor ve 15 Ekim’de son buluyor.

Varoluşçuluk Buluşması ile ilgili daha fazla bilgi ve başvuru için yalinayaklar.org/varolusculuk-bulusmasi adresini takip edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (17 Eylül 2013)

Yorum yapın