Victor Hugo’nun Eseri 100. kez sahnede

Mart 9, 2024

Victor Hugo’nun Eseri 100. kez sahnede

Victor Hugo’nun ölümsüz eseri “Bir İdam Mahkûmunun Son Günü” oyunu Bambu Tiyatro tarafından 100. kez sahnede.

Özel tiyatroların, ödenekli ve devlet tiyatrolarına karşın 100.oyun başarısına ulaşması her anlamda zor ve yorucu bir süreçtir. Maddi ve manevi olanakların kısıtlı olduğu özel tiyatro yapısında, bu başarıya ulaşmış nadir tiyatro ekipleri vardır. İçerisinde; ünlü oyuncu, toplum üstü zengin insan veya telifsiz oyun yapan kişiler olmadıkça, temsil sayısını yüze ulaştırmak külfetli bir durumdan ibaret oluyor. Buna rağmen üreten, yılmadan yoluna devam eden özel tiyatrolara ve onları destekleyen tiyatroseverlere ayrı bir teşekkür iletmek gerekir.

 Özel tiyatro olarak 100.oyun başarısına ulaşacak oyuna dönecek olursak: Victor Hugo’nun ölümsüz eseri olan oyunun, çevirisini Volkan Yalçıntoklu, uyarlamasını Ankara Devinim Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Yapar yapıyor. Üç yıldır başarıyla temsillerine devam eden oyunun yönetmenlik bölümünde ise Bambu Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Ozan Demircioğlu yer alıyor. Oyunun kadrosu: Başrol Hüseyin Oçan, 2.mahkum Yusuf Kenan Adıgüzel, figüran olarak Murat Yiğit ve Özcan Bavlı’dan oluşuyor. 

Oyun, 17 Mart 2021 tarihinde Bambu Sahne’de prömiyerini gerçekleştirmişti. Bambu Tiyatro kuruluşundan bu yana ilk kez 100.oyun başarısına ulaşacak. Bambu Tiyatro için özel bir değer taşıyan oyun 25 Mart 2024 (Pazartesi) saat 20.00’de CerModern Sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak. Bu değerli ve anlamlı günü kaçırmamak için biletlerinizi Biletinial ve Mobilet bilet satış sitelerinden temin edebilirsiniz.

Oyun Künyesi:

 Konu: İdam cezasına çarptırılan bir mahkûmun bu cezayı beş hafta öncesinden öğrenmesi ve bu süre içinde nasıl giderek insanlıktan çıkıldığını; anlatan eser, tiyatro uyarlaması ile seyirci karşısına çıkıyor. Oyun, idam infazlarını bir eğlence gibi izleyen halkın yanında; adalet, ceza hukuku, ölüm cezaları gibi güncel konuları seyirciye sorgulatarak mahkûmun yargılanmasını ve idama gidiş sürecini anlatmaktadır.

Kadro:

Yazan: Victor Hugo

Çevirmen: Volkan Yalçıntoklu

Oyunlaştıran: Ahmet Yapar

Yöneten: Ozan Demircioğlu

Kostüm Tasarımı: Hayel Ekici

Işık Tasarımı: Celal Can Tanrıveroğlu

Oyuncular:

Hüseyin Oçan

Yusuf Kenan Adıgüzel

Murat Yiğit

Özcan Bavlı

edebiyathaber.net (9 Mart 2024)

Yorum yapın