Uzun bir aradan sonra Aslı Akarsakarya’dan yeni öykü kitabı

Haziran 28, 2021

Uzun bir aradan sonra Aslı Akarsakarya’dan yeni öykü kitabı

Aslı Akarsakarya’nın son öykü toplamı ‘Buraya Kısıldık Sanırım’,  Edebi Şeyler’den yayımlandı.

Tanıtım Bülteninden:

Buraya Kısıldık Sanırım, belleğinde, hayallerinde, ölümlülüğünde veya toplumun ikiyüzlülüğünde hapsolmuşların diline ve yaşamına yoğunlaşan bir kitap. Geçmiş ve gelecek arasında iradeyi ve şimdiyi sorgulayan anlatıları kapsıyor ve çok farklı karakterler üzerinden hayata karşı galip çıkamamanın hikâyesini anlatıyor.

Aslı Akarsakarya’nın ilk öykü kitabı Düşe Kalka, 2009 Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’ne değer görülmüştü. 12 yılın ardından yayımlanan Buraya Kısıldık Sanırım, yazarın ikinci öykü toplamı.

Yazar oyuna değil gerçeğe bakan, çoğu zaman da gerçeğe yenilen öykülerle karşımızda.

Alıntı:

Dizinin altındaki küçük uzantı ritim tutan parmaklar gibi aşağı yukarı oynadıkça bacağının artık vücuduna ait olmayan kısmı, yok olmuş kısmı, ayak bileği, baldırı ve sol ayağı görünür oluyor. Onları gömmüşler midir? Gözümün önünde hayalet gibi kımıldıyor, yokluklarını bir varlık olarak kuruyorlar ve ben bu yeni varlıktan gözümü alamıyorum. Özrünü dikizliyorum, yoksunluğu yoksunluğumu unutturuyor ve önüne, yere oturuyorum. Bacağı iki avcumun arasında, sapıksın diyor bana, anlamıyor belki ama ses çıkarmadan bekliyor, ben de okşuyorum, öpüyorum ve birlikte protezini takıyoruz.”

Özgeçmiş:

Aslı Akarsakarya, Düşe Kalka (öykü, 2009), İçeride Kalanlar (roman, 2016) ve Buraya Kısıldık Sanırım’ın (öykü, 2021) yazarıdır.

1980 yılında Ankara’da doğdu. 2002’de Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği’nden mezun oldu. 2005-2007 yılları arasında Yalınayak Edebiyat dergisinin yayın kurulunda görev yaptı. Öykü, çeviri, fotoğraf ve gezi yazıları; VarlıkKitap-lıkKarakalemKül ÖyküMemlekent ve Voyager gibi dergilerde yayınlandı.

İlk kişisel fotoğraf sergisini 2010 yılında açtı ve 2017-2019 yılları arasında bir video/belgesel projesi olan Woman In Me (İçimdeki Kadın)’ye hayat verdi.

edebiyathaber.net (28 Haziran 2021)

Yorum yapın