Uzaylılar neden kötü olsun ki?

Haziran 7, 2022

Uzaylılar neden kötü olsun ki?

Sabri Safiye’nin “Tüylü Bir Uzaylı Macerası” adlı romanı, 10 ve üzeri yaş grubu için Başak Taşkıran’ın resimleriyle Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İlk çocuk romanında okurlarını fantastik bir yolculuğa çıkaran Sabri Safiye, uzaygemisinin kayıp kaptanı Felis’in izini süren dört yakın arkadaşın macerasını özgün üslubuyla anlatıyor. Hayvan hakları, bilim ve teknoloji gibi güncel temalarıyla dikkati çeken roman, çocukları soluk soluğa okuyacakları, sürprizlerle dolu bir maceraya davet ediyor; görünenin ardındaki görünmeyenin keşfine merak uyandırıyor. “Uzaylılar kötüdür!” klişesi ve gezegendeki kaynakların sonlanma tehdidi üzerine yeniden düşünmeye çağırıyor. Üstelik, bu anlamlı ve heyecanlı macera bitecek gibi de değil!
 
Dilek, Rıza, Mert ve Belma’nın okul servisi diye bindikleri minibüs, onlara beklenmedik bir rota çizer. Pembe ve fıstık yeşili bu eski moda araçtaki tuhaf yaratıkların yardım çağrısı üzerine afallayan çocuklar, kayıp kedi için harekete geçerler. Ancak, bir yandan uzaylı dostları, bir yandan gizemli motosikletli derken, bu “tüylü” macerada başlarına gelmedik kalmaz. Gizlice girmeyi başardıkları ürkütücü laboratuvarda da hiç beklemedikleri sırlar ortaya dökülecektir…

Yazar hakkında

Sabri Safiye 1961’de Ankara’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar film sektöründe yönetmen yardımcısı, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. Bir dönem özellikle animasyon konusuna yoğunlaştı. 2010’da bu çalışmalarını sonlandırarak deneyimlerini üniversite öğrencileriyle paylaşmaya başladı. Sonraki on yıl boyunca aşçılık yapan Sabri Safiye, 2009’dan başlayarak göçmenler, özellikle kadın ve çocuklar için yürütülen projelerde aktif olarak yer aldı. Saha çalışmalarında kullanılmak üzere yazdığı çocuk kitabı Aydaki Tavşanlar, Claude Léon’un desenleriyle Türkçe ve Arapça olarak ikidilli yayımlandı (2021). Sabri Safiye’nin ilk çocuk romanı Tüylü Bir Uzaylı Macerası (2022), kayıp bir kedinin peşine düşen dört arkadaşın hikâyesini anlatıyor. Yazar, İstanbul’da yaşıyor; bir oğlu var.

edebiyathaber.net (7 Haziran 2022)

Yorum yapın