Usta polisiye yazarı Edmund Crispin’in en ünlü romanı

Temmuz 8, 2021

Usta polisiye yazarı Edmund Crispin’in en ünlü romanı

Edmund Crispin’in “Kaybolan Oyuncak Dükkânı” adlı romanı, Burçin Karamercan çevirisiyle Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Oxford’da kaybolan bir cinayet Mahalli

Usta polisiye yazarı Edmund Crispin’in klasikleşmiş dedektifi Gervase Fen’in en ünlü macerası olan “Kaybolan Oyuncak Dükkânı”, hem türün meraklıları hem de 20. yüzyıl İngilteresi’nde eşsiz bir maceraya atılmak isteyen okurlar için kaçırılmaması gereken bir fırsat.

Şair Richard Cadogan tatil için gittiği Oxford’da kendini karmaşık olayların içinde bulur. Gece geç saatte şehre varan Cadogan, bir oyuncak dükkânının kapısının açık olduğunu fark eder. İçeride hırsızları bulacağını düşünerek dükkâna girer ama yaşlı bir kadının cesediyle karşılaşır. Daha cesedi tam inceleme fırsatı bulamadan kafasına aldığı darbeyle bilincini kaybeder. Sabah kendine geldiğinde yaptığı ilk iş polise gidip bütün gördüklerini anlatmak olur. Ancak artık ortada ne oyuncak dükkânı vardır ne de bir kadın cesedi. Bu kadar imkânsız görünen bir olayı kim çözer? Tabii ki bitip tükenmek bilmeyen enerjisi, tuhaf tavırları ve konuşmalarıyla Oxford’da adından sıkça söz ettiren Gervase Fen.

“Eğlenceli maceralar.” -Washington Post

“İnanılmaz bir mizah anlayışı.” -Independent

edebiyathaber.net (8 Temmuz 2021)

Yorum yapın