Usta işi çizimler ve bir Murakami kitabı: “Doğum Günü Kızı”

Mayıs 30, 2019

Usta işi çizimler ve bir Murakami kitabı: “Doğum Günü Kızı”

Haruki Murakami’nin yazdığı,  Kat Menschic’in çizdiği “Doğum Günü Kızı” Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Doğan Kitap, Uyku, Tuhaf Kütüphane ve Fırın Saldırısı’ndan sonra yine çizimlerini Kat Menschic’in yaptığı bir Haruki Murakami kitabını okurlarıyla buluşturuyor. Doğum Günü Kızı

Kahramanımız o gün yirmi yaşına giren bir genç kızdır. Bir restoranda garson olarak çalışmaktadır. Restoranın sahibi aynı binanın altıncı katında ofisi olan, yaşlı tuhaf bir adamdır. Her akşam restoran sahibinin yemeğini şef garson dairesine götürür. Tavuktan başka bir şey yemez restoran sahibi.

Genç kızın yirmi yaşına girdiği akşam şef garson hastalanınca restoran sahibine yemeği götürme işi öykümüzün kahramanına kalır.

Restoran sahibini ilk kez görecektir. Çekine çekine çıkar üst kata. Onu karşılayan ufak tefek, az sonra partiye gidecek gibi şık giyinmiş yaşlı bir adam olur.

Yaşlı adam tesadüf eseri bugünün kahramanımızın doğum günü olduğunu öğrenince genç kızın bir dileğini yerine getireceğini söyler…

Yıllar sonra anlatıcı ile bir barda sohbet ederken bu olayı anlatır kız.

O dileğin olup olmadığını söylemez ama dediklerinden anladığımız bunun zaman alan hatta belki bir ömre yayılan bir dilek olduğudur. 

YAZAR HAKKINDA: 

Haruki Murakami, 1949’da Kyoto’da doğdu. Vaseda Üniversitesi’nde klasik drama eğitimi aldı. 21. yüzyıl edebiyatının en önemli isimlerinden olan Murakami’nin kitapları pek çok ödül aldı, tüm dünyada ellinin üzerinde dile çevrildi. Haruki Murakami’nin tüm kitapları Doğan kitap tarafından yayımlanmaktadır.

ÇİZER HAKKINDA:

Kat Menschik, Berlin ve Odenbruch’ta yaşıyor, Serbest illüstratör olarak çalışıyor. Çizimleri düzenli olarak Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung’da yayımlanan Menschik, Murakami’nin Uyku, Tuhaf Kütüphane ve Fırın saldırısı isimli kitaplarının da çizeridir. 

edebiyathaber.net (30 Mayıs 2019)

Yorum yapın