Uluslararası KısaKes Film Festivali’ne renkli açılış

Ocak 27, 2015

Uluslararası KısaKes Film Festivali’ne renkli açılış

David Wilkinson_Pierre Gentric_KisaKesFinalistleri87 ülkeden 1.000’i aşkın kısa filmin katıldığı Uluslararası KısaKes Film Festivali, 26 Aralık Pazartesi günü Saint Benoit Fransız Lisesi’nde başladı. Festival, 28 Ocak’a kadar sürecek.

Saint Benoit Lisesi’nin tiyatro salonunda gerçekleşen festivalin açılışına, aralarında oyuncu Meltem Cumbul, Sarp Levendoğlu, Birce Akalay, yönetmen, yapımcı ve senarist Mustafa Altıoklar, Venedik Film Festivali Direktörü Paolo Bertolin, İngiliz yapımcı ve Gerilla Film’in kurucusu David Wilkinson’ın bulunduğu sinema ve eğitim dünyasının tanınmış isimleri katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Saint Benoit Fransız Lisesi Müdürü Pierre Gentric, KısaKes Uluslararası Kısa Film Festivali’nin liseli gençlerin sinemayla ilişkisini güçlendirmede önemli bir rol üstlendiğini söyledi ve sinemanın ortak hafıza yaratmadaki rolünü, Fransız yönetmen ve senarist Jean-Luc Godard’ın “Televizyon unutmanın, unutulmanın kaynağıdır. Oysa sinema, anıların yeniden hayat bulmasında, ortak hafıza yaratmada evrensel bir güce sahiptir” sözü ile anlattı.

Festivalin açılışında, “Ustalar ve çıraklar” teması altında, tanınmış yönetmenler Nuri Bilge Ceylan, Mustafa Altıoklar, Sinan Çetin ve Rezan Yeşilbaş’ın kısa filmlerinin yanı sıra genç yönetmenler Umut Delimehmet, Mert Avadya ve Burak Çevik’in festivalde geçmiş yıllarda ödül alan kısa filmleri de sinemaseverlerle buluştu.

Kısa film severleri sinema sektörünün uluslararası yerli ve yabancı önde gelen isimleri ile buluşturacak olan festival, 28 Ocak tarihine kadar düzenlenecek master class’lar, atölyeler söyleşiler ve sayısız film gösterimi ile devam edecek.

edebiyathaber.net (27 Ocak 2015)

Yorum yapın