Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 6 Aralık’ta başlıyor

Kasım 5, 2019

Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 6 Aralık’ta başlıyor

Gazete Duvar’dan Nuray Pehlivan’ın haberine göre, TAKSAV’ın 8 yıldır düzenlediği Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 6 Aralık’ta başlıyor. Festivalin bu yılki teması “Birlikte Yapabiliriz” olarak belirlendi. 16 Aralık’a kadar devam edecek festivalde 37 etkinlik düzenlenecek.

Her yıl daha çok katılımcı grup ve seyirciyi ağırlayan festivalin açılışı 6 Aralık, saat 17.30’da, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Festival Yürüyüşü ile başlayacak. Ardından Kültürpark İzmir Sanat Sahnesi’nde tören düzenlenecek. 8. Festival’in her yıl 4 alanda verilen ödülleri de aynı gece sahiplerini bulacak.

150’YE YAKIN OYUN BAŞVURUSU GERÇEKLEŞTİ

“Festival şehrin her yerinde” şiarı ile düzenlenen İzmir Tiyatro Festivali sadece İzmir merkezde değil ilçeleri ile birlikte tüm İzmir’de gerçekleşecek. Şehrin birçok salonunda, 19 ayrı sahne ve sokaklarında izleyici ile buluşacak. 10 gün süre ile katılımcı toplulukların oyunlarının yanı sıra, atölye çalışmalarının da yer alacağı festivale yerli, yabancı profesyonel ve amatör olmak üzere 150’ye yakın oyun başvurusu gerçekleşti. Birbirinden değerli bu çalışmalar içinde 25’i yerli, 4’ü yabancı yetişkin oyunu ile 3 çocuk, 3 sokak oyunundan oluşan Festival seçkisi; Prof. Dr. Selda Kulluk Yerdelen, Zeynep Altıok, Sanat eleştirmeni Yaşam Kaya, Yönetmen ve Eğitmen Polat İnangül ile Oyuncu Tansel Öngel tarafından belirlendi.

ONUR ÖDÜLÜ MELTEM CUMBUL’A

Oyunlara ek olarak Festivalde yazarlık ve oyunculuk üzerine 2 atölye de İzmirliler ile buluşacak. Üst yazı ile takipte kolaylık sağlanacak olan Azerbaycan, Irak İran ve Gürcistan oyunlarının yanı sıra festivalde bir de Kürtçe oyun yer alacak. Festival’in bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Kısa Oyun Yazma Yarışması bu yıl yitirdiğimiz geçen yılın Emek Ödülü sahibi Prof Dr. Özdemir Nutku’nun adını taşıyacak.

Festivalin Emek Ödülü, oyun yazarı Hidayet Sayın’a, Onur ödülü sanatçı Meltem Cumbul’a, Dayanışma Ödülü Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci ve Öğretim Üyelerine ve V-For Vendetta oyununda canlandırdığı rol nedeniyle tutuklanan Nazlı Masatçı’ya verilecek.

Festival oyunlarından davetiyeli olanlar ilgili belediyelerden edinilebilir. Fiyatları 15 ila 40 TL arasında değişen oyunların biletleri de Biletinial sitesi ya da Taksav’ın İzmir ofisinden alınabilir.

edebiyathaber.net (5 Aralık 2019)

Yorum yapın