Ücretsiz kolektif kitap: “Corona Günlerinde Şiir Zinciri”

Nisan 27, 2020

Ücretsiz kolektif kitap: “Corona Günlerinde Şiir Zinciri”

Osman Nuri Aydın’ın derlediği “Corona Günlerinde Şiir Zinciri”, Kaos Çocuk Parkı Sanat Edebiyat Kolektifi tarafından pdf kitap haline getirilip ücretsiz olarak dağıtılacak.

Tanıtım bülteninden

2020 Yılının baharında dünyayı ve ülkemizi saran Corona salgını, insanların –ve tabii şairlerin de-  yaşam düzenlerini değiştirdi.  Sosyal yaşamdan uzakta, evlerinde daha çok kalan şairler, internetle ve bu ağdaki sanal ortamlarla daha çok ilgilenir oldular. Bunun facebook sayfalarındaki  bir yansıması da  şiir zincirleri biçiminde oluştu.  Sayfalarında birer şiirlerine yer veren şairler, diğer şair (facebook) arkadaşlarını da böyle yapmaya çağırdılar. Onlar da  arkadaşı olan başka şairleri…Böylece birçok şiir paylaşım zincirleri oluştu. Sözü edilen toplam, dışarıdan, bireysel olarak katılmak isteyen şairlerin  gönderdiği şiirleriyle genişledi. Şiirler arasında, bu derlemenin bir belge olduğu düşüncesiyle,  herhangi bir ölçüyle hiçbir seçme yapılmadı. Bu şiirlerin en önemli özellikleri, doğrudan onları yazan şairler tarafından seçilmiş olmaları.

Toplamdaki şiirlerin hepsi yeni yazılmış şiirler değil; daha önce yazılıp kitap ve dergilerde yer almış şiirler de önemli bir sayıda. Öyle de olsa, yaşanılan bu günlerin seçmelere bir yansıması var. Bu bağlamda bu kitabın edebiyat sosyolojisi için değerli bir veri olacağını düşünülüyor.

Kitap isteyene, Kaos Çocuk Parkı Kolektifi tarafından [email protected] adresi üzerinden mail yoluyla gönderilecek.

edebiyathaber.net (27 Nisan 2020)

Yorum yapın