Türkiye’yi Oscar’da Kerr filmi temsil edecek

Eylül 12, 2022

Türkiye’yi Oscar’da Kerr filmi temsil edecek

Gelecek yıl 95. kez düzenlenecek Oscar’da Türkiye’yi temsil edecek film belli oldu. “En İyi Uluslararası Film” kategorisinde yarışması için 15 kişilik seçici kurul, başvuru yapan 10 film arasından Kerr’i seçti. 
Yapımcılığını Vildan Erşen’in, yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu’nun yaptığı Kerr’de Erdem Şenocak, Jale Arıkan, Rıza Akın, Gafur Uzuner, Sinan Bengier gibi isimler rol alıyor. Birçok festivalde izleyiciyle buluşan ve 22 Nisan’da vizyona giren Kerr, İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Pirselimoğlu’na En İyi Yönetmen ödülünü kazandırdı.
Filmin konusu:
Can, yaşlı babasının cenazesi için geldiği kasabada bir cinayete tanık olur. Can’ın oradaki varlığını umursamayan katil, sakince olay yerinden ayrılır. Başvurduğu polis, ifadesinin alınmasının ardından Can’ın kasabadan ayrılmasına izin vermez. Babasının tuhaf arkadaşlarıyla tanışmaya başlayan Can’ın kapana kısılıp kaldığı kasabada olağandışı şeyler yaşanmaya başlamıştır. Can, ölen babasının terzi dükkanında katille yeniden karşılaşınca büyük bir korkuya kapılır. Öte yandan kasabada kuduz köpekler nedeniyle karantina ilan edilmiştir. Can bilinmeyen bir suçla itham edildiğini öğrendiğinde daha da dehşete kapılır ve başka çaresi kalmadığını düşünerek kasabadan kaçmaya karar verir. Ancak kasabada imha ekipleri devriye gezmektedir. Artık tüm ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. 

Kaynak: Ranini. Tv. (12 Eylül 2022)

Yorum yapın