Türkiye’ye ilk kez geliyor

Haziran 3, 2015

Türkiye’ye ilk kez geliyor

29702472Müzikseverlerin her yıl büyük heyecanla beklediği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 15-19 Ağustos tarihleri arasında 11. kez müzikseverlerle buluşuyor. Festival, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Denis Matsuev, Buika, Sarah Chang, Eleni Karandriou ve Fazıl Say gibi dünyaca ünlü sanatçı ve orkestraları ağırlamaya hazırlanıyor.

Ünlü şef Türkiye’ye ilk kez geliyor

Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu’nun üstlendiği, D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin 11’incisi bu yıl 15-19 Ağustos tarihleri arasında düzenleniyor. Sanatsal proglamlama ve planlaması Pozitif Live tarafından üstlenilen festivalin açılış konseri, Türkiye’ye ilk kez gelecek dünyaca ünlü şef Charles Dutoit yönetiminde, dünyanın en saygın orkestralarından İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile Rus piyano geleneğinden gelen büyük virtüöz Denis Matsuev ile seyircilerle buluşacak.

Ünlü keman virtüözü Sarah Chang, tüm zamanların en iyi 50 vokalisti arasında gösterilen Buika, “Metamorfoz” adını verdikleri projeleriyle çellist Sedef Erçetin Atala ve piyanist Maria Papapetropoulou, İzmir’in en yetenekli müzisyenlerinden oluşan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA) ve KODA’nın müzisyenlerinden oluşan Karşıyaka Kentet’in yanı sıra genç yetenekler Dorukhan Doruk, Veriko Tchumburidze, Can Çakmur ve Yunus Tuncalı festivalin konukları olacak. Bu yıl ilk defa D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’ne ev sahipliği yapacak Bodrum Kalesi’nde, filmlere yaptığı unutulmaz müziklerle tanınan Eleni Karaindrou, Ender Sakpınar şefliğinde İstanbul Sinfonietta ile sahne alacak.

Kaynak: Hürriyet (3 Haziran 2015)

Yorum yapın