Türkiye’nin üçüncü ‘oyun kitaplığı’ açıldı

Aralık 5, 2016

Türkiye’nin üçüncü ‘oyun kitaplığı’ açıldı

kitap-okuyan-cocuklar-oyun-kitapligi-acildi-docŞişli Belediyesi tarafından çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve okul öncesi ile okul sonrası eğitime katkıda bulunmak amacıyla “Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı” açıldı.

Feriköy Sosyal Tesisi bünyesinde yer alan Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı ile özellikle okul öncesi çocukların sosyalleşerek, deneyerek, gözlemleyerek, hissederek ve keşfederek öğrenmeleri; küçük yaşta okuma kültürünü kazanmaları hedefleniyor. Kütüphanede çocuklara yönelik, gönüllü veliler tarafından düzenli kitap okuma saatlerinin yanı sıra, çocuklarla birlikte hayal kurma, deney yapma gibi çeşitli aktiviteler de yer alacak. Ayrıca oyuncaklar, oyun köşeleri, un ve su gibi yenilenebilir malzemelerden oyun hamuru gibi çeşitli aktivitelerin de yapılabileceği bir alan mevcut. Ayrıca Şişli Belediyesi’nin uzman psikologları ailelere çocuk gelişimi ve psikolojisi, çocuk bakımı gibi konularda seminerler verecekler.

Yeni açılan Feriköy Sosyal Tesisi bünyesinde Çocuk Kitaplığı’nın yanı sıra yaşlıların hizmetinde olacak Emekliler Evi ile kadınların mesleki eğitim alabilecekleri toplum merkezi de bulunuyor.

edebiyathaber.net (5 Aralık 2016)

Yorum yapın