Türkiye Yazarlar Sendikası Kütüphanede Şiir Söyleşileri konuğu Nur Saka

Mart 26, 2026

Türkiye Yazarlar Sendikası Kütüphanede Şiir Söyleşileri konuğu Nur Saka

Türkiye Yazarlar Sendikası Kütüphanede Şiir Söyleşileri konuğu Nur Saka. 28 Mart Cumartesi günü saat 15.00’de.

Bültenden:

Sözcüklerin gündelik dolaşımdan sıyrılıp imgeye büründüğü, sesin belleğe dönüştüğü o kadim eşikte, şiirin vicdanıyla yeniden buluşuyoruz.

Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle sürdürdüğümüz “Kütüphanede Şiir Söyleşileri” kapsamında bu ay merceğimizi, şiiri bir direniş mevziisi olarak kuran Nur SAKA’nın dünyasına çeviriyoruz.

Nur Saka’nın deyimiyle:

“İnsanlık halleridir şiir. Memleket halleridir…
Ve safları sıklaştırarak birlikte, direnmektir dünyayı ateşe verenlere de…”

Şiirin yazarla arasına koyduğu o estetik mesafeyi, okurun kalbinde tamamlanan uzun yolculuğunu; bireysel hafızanın toplumsal duyarlıkla nasıl harmanlandığını birlikte düşünmek, sormak ve anlamlandırmak istiyoruz.

Zulme karşı sözün gücünü, karanlığa karşı şiirin aydınlığını savunan tüm dostlarımızı ve bu edebi yolculuğa ortak olmaya davet ediyoruz.

Yorum yapın