Türkiye-Er​menistan Burs Programı başvurular​ı başladı!

Haziran 27, 2014

Türkiye-Er​menistan Burs Programı başvurular​ı başladı!

untitledHrant Dink Vakfı ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı ” kapsamında  Kalem Ajans ve  İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’nin de aralarında bulunduğu Türkiye’den 63, Ermenistan’dan 25 farklı Ev Sahibi Kuruluş, komşu ülkeden gelecek profesyonellere ev sahipliği yapacak.

 Program, iki komşu ülke arasında uzmanlık paylaşımı ve kalıcı işbirliğine en çok ihtiyaç duyulan akademi, sivil toplum, basın, kültür-sanat, çeviri-dil eğitimi, hukuk ve benzeri alanlardaki faaliyetleri destekleyecek.

Kimler Başvurabilir?

Akademisyenler ve bağımsız araştırmacılar

İnsan hakları savunucuları, feministler, LGBTİ aktivistleri, çevre aktivistleri

Gazeteciler, muhabir ve foto-muhabirler

Fotoğrafçılar, sanatçılar, tasarımcılar, mimarlar

Yazarlar, çevirmenler

Hukuk ve halkla ilişkiler uzmanlar

Kendi proje fikirlerini hayata geçirmek isteyen bütün adaylar

Türkiye ve Ermenistan vatandaşları ile Türkiye ve Ermenistan’da ikamet eden adaylar Burs Programı’na başvurabilirler.

Burs Programı’na katılmak isteyen adaylar, İngilizce başvuru formunu doldurup, iki adet referans mektubu ve özgeçmişleri ile en geç 20 Temmuz 2014’e kadar, [email protected] adresine göndererek başvuru yapabilir. Başvuru formunu doldurmadan önce, programın amaç ve katılım koşullarının yer aldığı Türkiye-Ermenistan Burs Programı Yönetmeliği’nin okunması öneriliyor.

Program için gelen başvurular Hrant Dink Vakfı tarafından ilgili Ev Sahibi Kuruluşlara iletilecek olup, Ev Sahibi Kuruluşlar başvuru yapan adayları kendi tercihleri doğrultusunda belirleyecek. Avrupa Birliği desteği ile hayata geçirilen programın mevcut bütçesi 18 profesyonelin katılımına imkân verecek.

Bu süreçte, 18’den fazla adayın tercih ettikleri Ev Sahibi Kuruluşla eşleşmesi durumunda, nihai bursiyerleri belirlemek amacıyla, Türkiye ve Ermenistan’dan üç üyenin görev yapacağı bağımsız bir Seçici Kurul devreye girecek.

Program hakkında daha detaylı bilgi ve sorular için proje koordinatörleri Zeynep Sungur ve Anush Babajanyan ile [email protected] adresinden iletişime geçilebilir.

Türkiye-Ermenistan Burs Programı Seçici Kurul Üyeleri
Arevik Saribekyan
İbrahim Betil
Sema Kılıçer

Türkiye-Ermenistan Burs Programı Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında yürütülmektedir.

Program hakkında ayrıntılı bilgi ve kuruluşların tam listesi için: http://goo.gl/zftZNB

edebiyathaber.net (27 Haziran 2014)

Yorum yapın