Triffidlerin Günü’nün mikro sitesi yayında

Haziran 27, 2016

Triffidlerin Günü’nün mikro sitesi yayında

triffitJohn Wyndham’ın Triffidlerin Günü adlı bilimkurgu romanı ile ilgili mikro site http://www.triffidleringunu.delidolu.com.tr adresinde yayına başladı.

Tanıtım bülteninden

Bu yılın başında Krizalitler’i yayımlayarak John Wyndham’ın edebiyatına giriş yapan Delidolu Yayınları, Triffidlerin Günü ile Türkçede yayımlanmış önemli bilimkurgu eserlerine bir yenisini ekledi. Kitaba özel olarak hazırlanan mikro site ise Wyndham seven okurlar için ilginç bir kaynak niteliği taşıyor.

Türkçede ilk kez Delidolu tarafından yayımlanan Triffidlerin Günü’nün mikro sitesinde; John Wyndham’ın yaşamöyküsünden kitaptaki ilginç bilgilere, tadımlık sayfalardan kitap üzerine yapılmış yorumlara, altı defalarca çizilebilecek alıntılara kadar zengin bir içerik sunuluyor.

Triffidlerin Günü için hazırlanan özgün videonun da yer aldığı Galeri bölümünde, kitabın sinema ve televizyon uyarlamaları ile ilgili bilgiler, Goodreads’teki kitap değerlendirme sayfasına yer veriliyor. Wyndham’ın başyapıtı olarak tanımlanan Triffidlerin Günü’nün başka dillerde yayımlanmış edisyonlarının kapaklarına da yine bu bölümden ulaşmak mümkün. Yazarın bilimkurgu evrenine saygı duruşunda bulunan BBC yapımı “John Wyndham: The Invisible Man of Science Fiction” isimli belgeselden Türkçeye çevrilen küçük bir pasaj da sitenin sürprizleri arasında.

Kitap hakkında yazılmış blog yazıları ve sosyal medya paylaşımlarının da bulunduğu Basından bölümünde, eleştirmenler tarafından kaleme alınan yazılara da yer verilmesi planlanıyor.

Mikro site, Triffidlerin Günü hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler kadar, kitabı okuyanların da ziyaret edip birçok şey öğrenebileceği ilgi çekici içerikler barındırıyor. Önümüzdeki dönemde bilimkurgu türünde yeni eserler de yayımlamaya hazırlanan Delidolu Yayınları, kült eserlerin yanı sıra, Türkçeye kazandırdığı nitelikli çevirilerle eleştirmenler ve okurlardan ilgi görüyor.

edebiyathaber.net (27 Haziran 2016)

Yorum yapın