Trend Yayınevi bir yaşında!

Eylül 30, 2013

Trend Yayınevi bir yaşında!

Trend Yayınevi birinci yaşını, “24 Saat Açık Kitapçının Sırrı” kitabıyla kutladı.

27 Eylül cuma günü, Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen kokteyle yayın dünyasından pek çok davetli katıldı. Kutlamada; Bilkent Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı, Eski Kültür Bakanı, çevirmen ve yazar Talât Sait Halman; çevirmen Yrd. Doç. Dr. Ayşe Şirin Okyayuz ve yayınevinin Genel Yayın Yönetmeni Celâl Demirel konuştu.

Talât Sait Halman, esprileriyle davetlileri güldürürken yayınevinin başarısını kutladı. “Olasılıksız” romanının çevirmeni Ayşe Şirin Okyayuz da yayınevinin çeviriye verdiği önemden bahsetti.

Yayınevinin Genel Yayın Yönetmeni Celâl Demirel, bir yaşlarını çok satanlar arasında yer alan “24 Saat Açık Kitapçının Sırrı” romanıyla kutlamaktan mutlu olduklarını belirtti.

18 ülkede 15 dile çevrilen kitabı, Türkçeye Zeynep Yedierler kazandırdı. Kutlamada görüştüğümüz Yedierler, kitabı keyifle çevirdiğini belirtti.

“Bu raflarda aradığınızı bulmanıza nasıl yardımcı olabilirim?” Ekonomik kriz yüzünden işinden olan Clay Jannon için her şey bu soruyla başlıyor. Kendini bir anda Bay Penumbra’nın 24 Saat Açık Kitapçısı’nda tezgâhtarlık yaparken bulan Clay, kısa sürede bu dükkânda bir gariplik olduğunu keşfeder. Zaten “24 Saat Açık Kitapçı” ne demek ki? Gecenin bir yarısı garip kitaplara “ihtiyaç” duyan müşterileriyle bu müşterilerin kaydını en küçük ayrıntısına kadar tutan Penumbra bir şeyler saklıyor olmalı. Tüm bu sorulara cevap arayan Clay (birazcık da arkadaşlarının yardımıyla) hayatını değiştirecek bir serüvene atılıyor. Tozlu kitaplarla son teknolojiyi bir araya getiren, bambaşka insanların yollarını kesiştiren bu serüven sonunda herkesi Penumbra’nın kitapçısından çok daha uzaklara götürüyor.

edebiyathaber.net (30 Eylül 2013)

Yorum yapın