Toplumsal Cinsiyet ve Sanat Üzerine Uluslararası Sempozyum 6-8 Kasım’da

Eylül 27, 2015

Toplumsal Cinsiyet ve Sanat Üzerine Uluslararası Sempozyum 6-8 Kasım’da

1445865856_PosterSabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu, 6-7-8 Kasım 2015 tarihlerinde “Uluslararası Toplumsal Cinsiyet ve Estetik: Sanat, Film ve Edebiyat” başlıklı bir sempozyum düzenliyor.

Karaköy Minerva Palas’ta gerçekleşecek sempozyumun açılış konuşmasını Banu Karaca yapacak. Banu Karaca “Savaş, Toplumsal Cinsiyet ve Görsel Okur Yazarlık” başlıklı bir konuşma yapacak. Sempozyumun kapanış konuşmasını ı ise Feride Çiçekoğlu olacak.

Sempozyum kapsamında düzenlenecek panellerde, sinemadan plastik sanatlara kadar uzanan bir yelpazede sanatın çeşitli dallarında toplumsal cinsiyet, kadın ve erkek algısı ele alınacak.

Sempozyum boyunca; “Feminist Bilginin Felsefesi”, “Toplumsal Cinsiyet ve Ulusların Kurgu Edebiyatı”, “Edebiyatta Erillik”, “Sınıf ve Tür Ekseninde Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik“Arzunun Estetiği”, “Edebiyatta Kadın Sesleri” ve “Toplumsal Cinsiyeti Yeniden Üretmek başlıklı paneller düzenlenecek. Türkiye’den ve yurtdışından alanında tanınmış akademisyenler ve sanatçılar sempozyuma panelist olarak katılacaklar.

edebiyathaber.net (27 Ekim 2015)

Yorum yapın