Tolkien’den yeni kitap

Ağustos 17, 2015

Tolkien’den yeni kitap

30824987Yüzüklerin Efendisi” üçlemesi ve “Hobbit”in yazarı J.R.R. Tolkien’in daha önce yayımlanmamış bir kitabının yakında yayımlanacağı açıklandı.

Yazarın “Kullervo’nun Hikâyesi” (Story of Kullervo) isimli kitabı, 1915 yılında 23 yaşında Oxford’da öğrenciyken yazdığı belirtildi. Tolkien’in “Kalevala” adlı Finlandiya destanından esinlenerek yarattığı tamamlanmamış kitabın yıllardır Oxford’daki Bodleian Kütüphanesi’nde saklandığı açıklandı.
Kitabı 27 Ağustos’ta piyasaya sürmeye hazırlanan Harper Collins Yayınevi yaptığı açıklamada, kitabın doğaüstü güçleri olan bir yetimin hikâyesini anlattığını ve “Tolkien’in en karanlık çalışmalarından biri olduğu” söylendi.

Kitap, babasını öldüren, annesini kaçıran ve onu da üç kez öldürmeye çalışan Untamo isimli kara büyücünün evinde büyüyen Kullervo’nun hikâyesini anlatıyor. Kullervo büyüyüp köle olarak satılınca intikam yemini ediyor, ancak bu sırada farkında olmadan ikiz kız kardeşi ile ensest ilişki yaşıyor. Genç kız ikiziyle birlikte olduğunu öğrenince de intihar ediyor. Uzmanlar, Kullervo’nun Tolkien’in ünlü kitabı “Silmarillion”un ensest ilişki yaşayan trajik kahramanı Túrin Turambar’ın ardındaki esin kaynağı olduğunu düşünüyor.

edebiyathaber.net (17 Ağustos 2015)

Yorum yapın