Tiyatronun köklü isimleri bu oyunda buluşuyor

Mayıs 10, 2023

Tiyatronun köklü isimleri bu oyunda buluşuyor

Ira Levin’ın yazdığı, en iyi tiyatro oyunu dalında Edgar Ödülünü alan, Broadway’ de en uzun süre sahnelenen gerilim- komedi tiyatro oyunu rekoruna sahip efsane “Deathtrap”; Ölüm Tuzağı adıyla Gate Production yapımı olarak Türkiyeli tiyatroseverlerle buluşuyor.

Kusursuz kurgusuyla tüm dünyada kapalı gişe sahnelenen oyunun Türkiye’ deki kadrosunu; sinema, televizyon ve tiyatro dünyasının usta, ödüllü isimleri; Metin Coşkun, Mine Tüfekçioğlu, Ayşe Kökçü, Altuğ Görgü, İsmail Dündar oluşturuyor. İra Levin tarafından ustaca yazılan metnin çevirisi Hilal Arslangiray Kazanbal’ a ait. Yönetmenliğini Altuğ Görgü ve Genel Sanat Yönetmenliğini Ahmet Kazanbal üstleniyor..

Tüm dünya bir sahne ve orada tanıştığımız herkesin de bir rolü var ise tiyatroda böyle bir dünya nasıl temsil edilir? Hayat zaten bir sahneyken o hayat nasıl sahnelenir? İç dünyanıza cesaretle ayna tuttuğunuzda ne görürsünüz? Ölüm Tuzağı; hayatın bir yansıması… Oyunun içinde sürpriz yumurtadan çıkan başka başka olayların hayran bırakan, akılları zorlayan kurgusu…

edebiyathaber.net (10 Mayıs 2023)

Yorum yapın