Tiyatro Oyunu Yarışması başladı

Temmuz 12, 2017

Tiyatro Oyunu Yarışması başladı

Kadıköy Belediyesi geçtiğimiz yıl düzenlediği Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) Yarışması’nın ikincisini düzenliyor. Tiyatroya yeni eserler kazandırmayı amaçlayan yarışmaya son katılım tarihi 2 Nisan 2018.

Kadıköy Belediyesi’nin, 2017 yılında yaptığı Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) Yarışması’na 336 eser katılmıştı. Yarışma Türkiye vatandaşı tüm yazar ve edebiyatçılara açık.

Yarışma Seçici Kurulu Türkiye tiyatrosunun önde gelenlerinden isimlerinden Orhan Alkaya, Cevat Çapan, Bilgesu Erenus, Yücel Erten, Beliz Güçbilmez, Dikmen Gürün, ve Nesrin Kazankaya ile Ön Seçici Kurul’da Levent Aras, Günay Ertekin ve Sinem Özlek’ten oluşuyor. Kadıköy Belediyesi Seçici Kurul’ca layık görülen oyunlara birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra iki adet mansiyon ödülü verecek. Seçici Kurul’un basılmaya değer gördüğü oyunlar da kitap halinde yayımlanacak.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Geçen yıl ilk olarak düzenlediğimiz Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarışması’na olan katılım ve sonuçlar, bu yarışmayı açmakla yerli tiyatro edebiyatını zenginleştirme ve yazarları özendirme düşüncemizin haklılığını kanıtladı ve bize 2018’de aynı doğrultuda yeni bir yarışma açma cesaretini verdi. Toplumların, insanların yeni tiyatro oyunlarına her zaman ihtiyacı vardır. Elbet tiyatro topluluklarının da… Kadıköy Belediyesi olarak bu ihtiyacın bilinciyle hareket ettik. Değerli yazarlarımızın katılımlarıyla yeni tiyatro oyunlarının ortaya çıkacağını umut ediyorum” dedi.

Yarışmaya son katılım tarihi 2 Nisan 2018. Ödül kazanan eserler Kasım 2018’de web sitesinde açıklanacak ve sonuçların açıklanmasından itibaren üç hafta içinde Kadıköy Belediyesi tarafından yapılacak bir törenle sahiplerini bulacak.

Ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesi www.tiyatroyarismasi.kadikoy.bel.tr internet adresinden edinilebilir.

edebiyathaber.net (12 Temmuz 2017)

Yorum yapın