”Tılsım” efsanesi, epik bir serüvenle sona eriyor

Mart 26, 2024

”Tılsım” efsanesi, epik bir serüvenle sona eriyor

Kazu Kibuishi’nin Tılsım serisinin son kitabı Dalgaların Hâkimi Desen Yayınları tarafından Ümit Mutlu çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Kazu Kibuishi’nin, 21 dilde yayımlanan ”Tılsım” serisinin dokuzuncu ve son halkası Dalgaların Hâkimi Emily, Navin ve arkadaşlarını epik bir yolculuğa çıkararak hafızlara kazınacak bir hikâyeyle okurlarına veda ediyor. 

7 yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitap, gizemli şehirlerden okyanusun derinliklerine uzanan tehlikelerle dolu bir maceraya açılıyor.

Hayao Miyazaki’nin eserleriyle yarışacak nitelikteki çizimleriyle eşine az rastlanır bir fantastik evren sunan ”Tılsım” serisi, aylar boyunca New York Times çoksatanlar listesinin zirvesinde yer almış ve pek çok ödüle değer görülmüştü.

Serinin son serüveninde; Ikol’le yüzleşmesinin ardından Emily nihayet taşın gücünü ve Alledia’yı gölgelerden korumak için ne yapması gerektiğini anlamıştır. Annesi ve Navin’e yardım etmek için Typhon’a giderken, Prens Trellis de vatandaşlarını kurtarmak ve kralın yokluğunda gücü ele geçiren sahtekârla yüzleşmek için Elf Krallığı’na geri dönmektedir. Karanlığın tehdidi tüm Taşmuhafızlarını yakından takip ederken onu yenmek ve hayatta kalmak için hem yeni dostların hem de eski düşmanların gücü gerekecektir.

Özgün tiplemeleri, sinematografik çizimleri ve sürükleyici temposuyla hem çocuk hem de yetişkin çizgi severlerin hayranlığını kazanan ”Tılsım” kitapları büyülü ormanlar, sıradışı yaratıklar, konuşan bilge ağaçlarla çevrelenmiş destansı hikâyesinin satır aralarında iktidar, bilinç ve mücadele ile ilgili önemli söylemlerde de bulunuyor.

Tılsım serüvenine muhteşem bir finalle son noktayı koyan Kazu Kibusihi serinin ilk kitabının yayımlandığı 2008’den günümüze kendi okurunu yetiştirmeyi başararak çizgi roman dünyasındaki varlığını da efsaneleştirmiş oluyor.

”Aksiyon dolu macera serisi, heyecan verici bir hızla ilerliyor… Biraz fantezi ve biraz manga. Bu kitap okura çok şey vadediyor.”
Booklist

Kitaptan tadımlık >>>

edebiyathaber.net (26 Mart 2024)

Yorum yapın