“Teknik Çağında Dua Etmeyi Öğrenmek” yayımlandı

Ocak 11, 2017

“Teknik Çağında Dua Etmeyi Öğrenmek” yayımlandı

teknikGonçalo M. Tavares’in “Teknik Çağında Dua Etmeyi Öğrenmek” adlı ödüllü romanı, İpek Gürsoy Manavbaşı çevirisiyle Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Teknik Çağında Dua Etmeyi Öğrenmek, Portekiz edebiyatının genç dâhisi Gonçalo M. Tavares’in insan ruhundaki kötülüğü tüm boyutlarıyla ele aldığı romanı. Orta Avrupa’nın iki savaş arasındaki siyasi iklimini çağrıştıran bir ortamda gelişen roman, hastalarına karşı en ufak bir empati göstermeyen ama usta bir cerrah olan Lenz Buchmann’ın öyküsünü anlatıyor. Kendisini daha büyük işlere aday gören Buchmann’ın siyasete atılıp yükselirken gösterdiği faşist tavır, güç ilişkileri, hastalık ve ölüm üzerine kurulu roman, 20. ve 21. yüzyılda, gelişen toplumlarla birlikte insan ilişkilerindeki ve kişiliklerindeki olumsuz değişmelere de şok edici bir ışık tutuyor.

“Gonçalo M. Tavares, daha önce okuduğunuz hiçbir yazara benzemez.”

– The New Yorker

“Genç Portekizli yazar Gonçalo M. Tavares’in en büyük mahareti, bir yazar olarak, dünyayı parçalarına ayırması ve sonra onu sanki kendi yarattığı bir şeymiş gibi yeniden inşa etmesi.”

– Alberto Manguel

edebiyathaber.net (11 Ocak 2017)

Yorum yapın