“Taş Bina ve Diğerleri” Fransa ve Norveç’te yayımlandı

Şubat 18, 2013

“Taş Bina ve Diğerleri” Fransa ve Norveç’te yayımlandı

Aslı Erdoğan‘ın 2010 yılında Sait Faik Ödülü’nü kazanan kitabı Taş Bina ve Diğerleri, İsveç’ten sonra Fransa ve Norveç’te de yayımlandı.

Ulla Lundstrom’un ustalıklı ve şiirsel çevirisiyle İsveççeye kazandırılan kitabı Ramus Yayınevi ekim ayında yayımlamış, kitap İsveç basınında övgülerle karşılanmıştı. Gunvald Ims’in çevirisi Norveç’in önde gelen yayınevi Gyldendal tarafından yayınlandı. Her iki dilde de yazarın Kırmızı Pelerinli Kent ve Mucizevi Mandarin adlı kitapları büyük başarı kazanmış, Mucizevi Mandarin yılın kitapları arasına seçilirken, Kırmızı Pelerinli Kent, W. G. Sebald, Helene Cixous gibi yazarların eserleriyle birlikte MARG-Omurilik serisine alınmıştı.

Jean Descat’ın La Batiment de Pierre başlığıyla Fransızcaya çevrilen ve Actes Sud tarafından yayımlanan Taş Bina ve Diğerleri, yazarın Fransızcadaki beşinci kitabı. Kırmızı Pelerinli Kent ile Lire dergisince “Geleceğe Kalacak 50 Yazar” arasına seçilen Aslı Erdoğan’ın, romanları kadar öyküleri, şiirsel düzyazıları ve makaleleri de ardı ardına Fransızcaya aktarılmış, sinema ve tiyatroya uyarlanmıştı.

edebiyathaber.net (18 Şubat 2013)

Yorum yapın