Tarih Vakfı 7 Mart’ta Geç Osmanlı’dan Erken Cumhuriyet’e Kadınlar ve Feminizm söyleşisi gerçekleştiriyor

Mart 7, 2024

Tarih Vakfı 7 Mart’ta Geç Osmanlı’dan Erken Cumhuriyet’e Kadınlar ve Feminizm söyleşisi gerçekleştiriyor

Tarih Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde 7 Mart 2024, saat 18:30’da Tarih Vakfı’nın Eminönü’ndeki merkezinde Başak Tuğ’un koordinatörlüğünde, Senem Timuroğlu, Seval Şahin, Gülhan Balsoy, Başak Tuğ’un konuşmacı olarak katılacağı ‘Tarih ve Edebiyat Kesişiminde Geç Osmanlı’dan Erken Cumhuriyet’e Kadınlar ve Feminizm’ başlığı altında kısa sunumlardan oluşacak bir oturum ve tartışma etkinliği gerçekleştiriyor.

Etkinlikte, Türkiye’de kadınların tarihine ve feminizme tarih ve edebiyatın kesişim noktasından farklı bir bakış açısı getirmek amaçlanıyor.

Konuşmacılar, Fatma Aliye ve Emine Semiye’den başlayıp Nezihe Muhiddin, Sabiha Sertel ve Suat Derviş’e uzanan Geç Osmanlı ve Erken Cumhuriyet dönemlerindeki kadınlık davasının devamlılıklarını vurgulayarak, yazın hayatındaki kadınların feminist özneler olarak mücadelelerini tartışacaklardır. Aynı zamanda, bu oturumda Erken Cumhuriyet dönemi yayınlarında yer verilen emekçi kadınların seslerine de kulak verecek olan konuşmacılar, Suat Derviş ve Sabiha Sertel gibi öncü kadınların feminizmi ile sokaktaki çalışan kadın arasındaki rabıtayı da tartışmaya açacaklar.

edebiyathaber.net (7 Mart 2024)

Yorum yapın