Suzan Samancı’nın “Koca Karınlı Kent” adlı romanı yayımlandı

Ekim 5, 2016

Suzan Samancı’nın “Koca Karınlı Kent” adlı romanı yayımlandı

koca-karinli-kentSuzan Samancı’nın “Koca Karınlı Kent” adlı romanı Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Siz hiç oyun oynarken arkadaşınızın parçalanan ciğeriyle baş başa kaldınız mı? O parçalanmış bedeni, herhangi bir olay gibi düşünüp yaşamınızı sürdürmeye çalıştınız mı? Anılarınızı, kökeninizi mecburiyetten bırakıp bir bilinmeze gittiniz mi? Dağları, tepeleri, toprağı ev bilirken apartman boşluklarına sıkıştınız mı? Kimliğinizi haykırmak isterken, ölmemek için isyanınızı bastırdınız mı? Türkiye’nin bilinen ama ne kadar yazılsa ne kadar anlatılsa hep eksik kalan hikâyesinin romanı Koca Karınlı Kent.

Sis! Kayboluş! Aydınlık! Gelecek! Uzak mı yakın mı, bilemiyorum. Avucumdaki hiçlik orman yangınına dönüşüyor… Özgürlüğün yağmuruyla ıslanmasam, yıkanmasam, boğulacağım. Vakit geldi! Her şey anlamsız. Gitmeliyim, anlama kavuşmak için… Ruhumun acısı bedenimi sarıyor. Acımı doyurmalıyım, sağaltmalıyım. İnsan bir giz işte! Sis çözülüyor, kent uyanıyor. Parlak ışık lekeleri pencereye dokunup geçiyor… Karışık bir denklemin çelişkisinden kurtuluyorum, kurtulacağım… Durmak, koca karınlı kentlerin karnında inlemek yok oluş değil de nedir?

Suzan Samancı, insanın toprağına hasretinin, istihbarat ağının aşka demir atmasının, bir sevdanın yaşam boyu sürülen izinin romanını Koca Karınlı Kent ile yazıyor…

İlk 16 sayfa için>>>

Suzan Samancı
1962’de Diyarbakır’da doğdu. Edebiyata şiir yazarak adım attı. İlk şiirleri 1985 – 1987 yılları arasında yayımlandı. Eserlerinin bazıları Almanca olarak İsviçre’de, Flamanca olarak Belçika’da, İsveç’te, İspanya ve İtalya’da ve Kürtçe olarak Türkiye’de yayımlandı. 1997 yılında Orhan Kemal Öykü Yarışması’nda ikincilik ödülü aldı. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Öyküleri yabancı dillerde birçok antolojide yer aldı.

edebiyathaber.net (5 Ekim 2016)

Yorum yapın