Süleyman Bulut’tan çocuklar için öykülerle 101 deyim ve atasözü

Mayıs 6, 2016

Süleyman Bulut’tan çocuklar için öykülerle 101 deyim ve atasözü

101_atasozu_101_oyku_kapak.inddSüleyman Bulut’un “101 Deyim 101 Öykü” ve “101 Atasözü 101 Öykü” adlı kitapları Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

101 Atasözü 101 Öykü

Her atasözünün mutlaka bir ilk söyleyeni vardır ve mutlaka bir olay üzerine söylenmiştir. Zamanla söyleyen kişinin kim olduğu unutulup gitmiştir ama sözün kendisi, üzerinde eklemeler, çıkartmalar yapılarak, değişe dönüşe bugüne kadar gelmiştir.

Çocuk edebiyatının derleme üstadı Süleyman Bulut, atasözlerinin ortaya çıkmasını sağlayan olayları araştırdı, derledi ve çocuklar için yeniden kaleme aldı. Birbirinden anlamlı, birbirinden eğlenceli ve birbirinden ilginç 101 atasözünün öyküsü bu kitapta!

101 Deyim 101 Öykü

Deyimlerin arasında yüzyıllar süren bir yaşanmışlık ve gözlemler toplamı vardır. Ve mutlaka bir olay üzerine, biri tarafından söylenmiştir. Zamanla söyleyen kişinin kim olduğu unutulup gitmiştir ama söylenilen sözün kendi, üzerinde eklemeler, çıkartmalar yapılarak, değişe dönüşe bugüne kadar gelmiştir.

Çocuk edebiyatının derleme üstadı Süleyman Bulut, deyimlerin ortaya çıkmasını sağlayan olayları araştırdı, derledi ve çocuklar için yeniden kaleme aldı. 101 deyimin birbirinden anlamlı, birbirinden eğlenceli ve birbirinden ilginç 101 öyküsü, bu kitapta!

Süleyman Bulut

1954 yılında, Konya / Beyşehir’in Tolca Köyü’nde doğdu. İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi’ni bitirdi. İktisat okurken, rakamlardan çok harfleri sevdiğini fark edince yazmaya başladı. İlk ürünleri olan radyo oyunları İstanbul Radyosu’nun, Çocuk Bahçesi ve Çocuk Saati programlarında yayımlandı. Oyunlar, televizyon için masallar yazdı.

edebiyathaber.net (6 Mayıs 2016)

Yorum yapın