Dinozor Çocuk, Şubat 2025’te genç yaşında kaleme aldığı eserler ve kazandığı ödüllerle dikkat çeken yazar, doğa bilimci ve aktivist Dara McAnulty’nin, muhteşem çizimler eşliğinde okurları doğayı keşfetmeye çağıran Vahşi Çocuk adlı resimli kitabını okurlarla buluşturdu. İsveçli yazar Bengt-Erik Engholm’un kolay anlaşılır ve eğlenceli bir dille hem Homo sapiens’in gelişimini hem de medeniyetlerin oluşması, keşifler, icatlar, din, sanat gibi konular üzerinden insanlığın kültürel evrimini kaleme aldığı Maymundan İnsana – İnsanlık Tarihi ise Dinozor Genç’ten çıktı.


DİNOZOR ÇOCUK
Vahşi Çocuk
Yazar: Dara McAnulty / Resimleyen:Barry Falls / Çevirmen: Oğuzhan Şenocak
İZİN VER SANA DOĞANIN BÜYÜSÜNÜ GÖSTEREYİM.
Haydi beraber bir yolculuğa çıkalım. Büyüleyici bir dünyanın bizi beklediği vahşi bir yolculuğa…
Ailenle ve arkadaşlarınla yürüyüşlere çıkmak ve gördüklerine dikkat edip o anları ölümsüzleştirmek olağanüstü vahşi hayatımızla ilgili bilgilenmenin ve ona hayran kalmanın oldukça pratik ve nefis bir yoludur. Bu harika kitap şiirsel bir anlatımla yazıldı ve birbirinden ilginç bilgilerle ve etkinliklerle dolu. Ödüllü doğa bilimci yazar Dara McAnulty bu kitap yoluyla sana yaşam alanlarını nasıl keşfedebileceğini ve o yaşam alanlarında yaşayan böcekleri, hayvanları ve bitkileri tanımlamak için duyularını nasıl kullanman gerektiğini gösterecek. Gezegenimizin ne kadar hayret verici olduğunu gerçekten fark ettiğinde onu koruyabilmek için elinden gelen her şeyi yapmak isteyeceksin.
DİNOZOR GENÇ
Maymundan İnsana – İnsanlık Tarihi
Yazar: Bengt-Erik Engholm / İllüstrasyon:Jonna Björnstjerna / Çevirmen: Ali Arda
Nasıl bu hale geldik sence? Şimdiki görüntüne nasıl kavuştun? Ağaçlara tırmanan ve dört ayak üzerinde koşturan canlılarken, bizim için çalışacak ilk robotu icat eden canlılara giden uzun bir yolculuk bu. Peki toplum bugünkü̈ haline nasıl kavuştu dersin? Günümüze kadar ulaşan ve hayatımızı şekillendiren bazı önemli keşifleri ve icatları yapacak kadar zeki miydik? Olabilir, çünkü ilk deneyimlerimizi çok uzun zaman önce ilk insanken ateşte kendimizi yakarak ve ilk bıçakla parmağımızı keserek edindik.
Bu, insanoğlunun hikâyesi… Çok uzaklardan bize göz kırpıyor… Ya da belki de o kadar uzak değildir.
edebiyathaber.net (28 Şubat 2025)