Stefano Bordiglioni’den çocuklara: “Akkuzu Karakuzu ve Kargalar”

Ekim 1, 2018

Stefano Bordiglioni’den çocuklara: “Akkuzu Karakuzu ve Kargalar”

Stefano Bordiglioni‘nin Akkuzu Karakuzu dizisinin üçüncü kitabı Akkuzu Karakuzu ve Kargalar, 5 ve üzeri yaş grubu için Barbara Nascimbeni’nin resimleri ve Tülin Sadıkoğlu’nun çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Roma’da yaşayan ve ilkokul öğretmenliği yapan yazar Stefano Bordiglioni,  çocuklar için yazdığı elliden fazla kitabıyla yalnızca kendi öğrencilerine değil, tüm çocuklara yaratıcılık cesareti ve okuma sevgisi aşılıyor. Akkuzu Karakuzu dizisi üçüncü kitap Akkuzu Karakuzu ve Kargalar’la, Can Çocuk raflarında okurla buluşmaya devam ediyor.

Renkli koyun sürüsünde nihayet her renkte koyun vardır! Ama aksilik bu ya, Kar’ın bacağı katrana bulanır, dikenli bir çalı Akkuzu’nun kulağındaki yünü koparır, Karakuzu ayağını burkar. Eh, olur böyle şeyler diyeceksiniz. O kadar da önemli değil… Tabii bu küçük kazalara gülmekten kırılan ve zavallı koyunlarla alay eden üç kötü karga tarafından rahatsız edilmiyorsanız!

İtalyan yazar-öğretmen Stefano Bordiglioni’nin kaleme aldığı Akkuzu Karakuzu dizisi farklılıklara saygı, dostluk, yardımlaşma, geri dönüşüm temalarını yeni okumaya başlayanlar için yalın ve eğlenceli öykülerde bir araya getirmeyi başarıyor.  

Bir trafik lambası gibi sarı, yeşil ve kırmızı renklerdeki koyun Kar, şarkı söylemeye bayılırdı. Derenin yakınındaki patikadan ne zaman geçse, hep şarkı söylerdi. Özellikle Taze Yeşil Çimen adlı şarkıyı severdi. Bu şarkıyı, müziğe doğuştan yetenekli, Işık adındaki koç bestelemişti. Bahardan, çiçek açmış taze, lezzetli, körpe otlarla kaplanmış çayırlardan bahseden neşeli bir şarkıydı. Kar, Taze Yeşil Çimen’i söylediğinde kendini mutlu hissederdi. Bir bulutun üstündeymiş gibi gelirdi ve etrafındaki her şey ona çok daha güzel görünürdü. İşte o gün, mutlu mutlu şarkı söylerken patikadaki simsiyah katran birikintisini fark etmedi. Kar bir adım atar atmaz kaydı ve katran birikintisine düşüverdi.” 

Stefano Bordiglioni Bologna Üniversitesi’nde pedagoji eğitimi gören Stefano Bordiglioni tez çalışmasını “Çocuklarda Yaratıcılık” konusu üzerinde tamamladı. Eğitim ve seyahat amacıyla pek çok Avrupa ülkesinin yanı sıra Meksika, Çin, Polinezya, Hindistan, Botswana, Nepal, Mısır ve Fas’ı ziyaret etti. Bu seyahatleri sayesinde dünyanın tüm okyanuslarına dalıp denizin altında ne var ne yok diye baktı. Çocuklar için fabl, masal, öykü türünde elliden fazla kitap yazdı. Aralarında Gianni Rodari, Hans Christian Andersen, Colette Roselli, Ciliegia d’oro’nun da olduğu birçok ödülü bulunuyor.  Şu anda İtalya’nın Forli şehrinde ilkokul öğretmenliği yapıyor, çocuk kitapları dışında seyahat, tiyatro kitapları ve televizyon programları için metinler yazıyor. Yazarın Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan diğer kitapları Söz-Düş Makinesi, Paolo’nun Düş Problemleri, Denizi Düşleyen Prenses de Türkiyeli okurlar için raflarda.

 edebiyathaber.net (1 Ekim 2018)

Yorum yapın