“Sondan sonraki” son çıkış | Burak Soyer

Mart 21, 2024

“Sondan sonraki” son çıkış | Burak Soyer

TurtleMe’nin yazdığı, Fuyuki23’ün çizdiği “Sondan Sonraki Başlangıç”, önceki yaşamında bir kral olan Grey’in ani ölümünün ardından reenkarne olarak yeni bir yaşama adım atışını ve burada kendisini bekleyen tehlikeleri anlatan serinin ilk kitabı.

“Şu klişe söze hiç inanmadım. “… Tünelin sonundaki ışık…” Ölümden dönme vakalarında bazılarının gördüğünü iddia ettiği şey… “…Bir ışık gördüm…” olur ve bunu söylerken de şakaklarından soğuk terler akar. İşte ben de o “tünel” dedikleri yerdeyim. Ama nasıl öldüm? En son hatırladığıma göre odamda yalnızdım ve tepeden şehri seyrediyordum. Yatağıma yattım ve bedenim kurşun gibi ağırlaştı. Zehirlendim mi? Suikasta mı uğradım? Düşün Grey! Ölmemi isteyen çok kişi vardı. Ne de olsa ben bir kraldım. Umarım bu tünelin sonunda şarkı söyleyen kanatlı bebekler korosu yoktur. Eh, neden öldüğümü öğrenmeyi istesem de artık bu konuda yapabileceğim bir şey yok. Ayak uydurmaktan başka çare yok.” TurtleMe’nin yazdığı, Fuyuki23’ün çizdiği, Athica Books’tan Emre Yavuz çevirisiyle yayımlanan “Sondan Sonraki Başlangıç”ın ana karakteri eski kral Grey’in öyküsü böyle başlıyor. Ordulara hükmetmiş, dünyanın dört bir yanından kendisini öldürmek için gelen kralları alt etmiş Grey’in reenkarne olarak Arthur Leywin adıyla canavarlarla ve büyücülerle dolu bir dünyada buluşunu anlatan “Sondan Sonraki Başlangıç”, Arthur’un henüz yeni doğmuş bir bebek olarak yaşamında karşılaşacağı tehlikelerle nasıl mücadele etmeye başladığını anlatan serinin ilk kitabı.

Önceki hayatında dünyayı dize getiren eski kral Grey’in, nasıl öldüğüne dair bir fikri bulunmasa da yeni hayatında geçmişin anılarını hafızasından silmeden, kendisine bahşedilen bu sıcak ve sevgi dolu ortamı korumak için tekrar büyük bir savaşçı olmaya yemin eder. Gözünü açtığı yeni dünyada ona karşı olan sevgilerini asla esirgemeyen anne ve babasının koruması altında büyümeyi beklemektedir.

Günler haftaları, aylar seneleri izler ve Arthur dört yaşına basar. Bütün gününü odasından babasının yaptığı egzersizleri izlemekle ve savaş kitaplarını okumakla geçiren Arthur, içinde eski dünyasından kalan güçleriyle yaptığı bazı hareketlerle babasının dikkatini çekmiştir. Bunun üzerine oğluna ilk kılıcını alarak onu bir savaşçı olarak yetiştirmek isteyen babasıyla antrenmanlara başlar. Arthur’un bünyesine göre çizdikleri programla adım adım ilerleyen baba-oğul için artık kol gücünün ötesindekini keşfetme zamanı gelmiştir. Arthur’un yeni yaşamında güç, mana çekirdeği denen bir kavramla ölçülmektedir. Kitaptan alıntılayalım: “Mana çekirdeği, vücuttaki kan ve mana çekirdeğini oluşturan mana parçacıkları ile karışan diğer katışıklar yüzünden, siyah renkle yola çıkıyor. Zamanla bu katışıklıklar filtrelendikçe mana çekirdeği daha saf bir hale gelir. Mana çekirdeğinin teni ne kadar açıksa o kadar saf ve o kadar güçlüdür.” Aklı yeterince ermeye başladıktan sonra mana çekirdeğini içinde biriktiren Arthur için artık vakit gelmiştir. Ailesi, onu iyi bir savaşçı yapmak için Xyrus şehrine gönderme kararı alır. Ancak beklenmedik biçimde Arthur, ailesinin de kendisine katılmasını ister ve üçlü büyücülerle, süper güçlü kahramanlarla, dövüş sanatları ustalarıyla dolu Xyrus şehrine doğru yola çıkar…

“Sondan Sonraki Başlangıç”, her ne kadar serinin ilk kitabı olsa da, Arthur’un bebek yaşta yaptıklarını ayyuka çıkarması ve ailesiyle birlikte Xyrus şehrine gidip oradaki gerçek savaşçılarla tanışmasıyla devam kitapları için ipuçları veriyor. Tüm dünyada hayli popüler olan “Sondan Sonraki Başlangıç”ta Arthur ne gibi tehlikelere göğüs gerecek, bekleyip göreceğiz.

edebiyathaber.net (21 Mart 2024)

Yorum yapın