Şişli’de bu hafta 3 etkinlik var

Ocak 5, 2018

Şişli’de bu hafta 3 etkinlik var

Şişli Belediyesi, Şubatın ilk haftasında, iki tiyatro oyunu ve bir söyleşiye ev sahipliği yapacak. Etkinlikler Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi ile Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek.

Şişli’de sahnelenecek oyunların ilki Suzudil Boşluk Tiyatro Grubu tarafından sahneye konulan ‘Boşluk’ isimli tiyatro oyunu olacak. Erdoğan Sarıgül’ün yazıp yönettiği oyun, “delilik” kavramını farklı bir bakış açısıyla sahneye taşıyor.

Şubat ayının ikinci tiyatrosu, Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet’in ölümünün 54. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği ‘Yaşamaya Dair’ oyunu olacak. Nâzım Hikmet’in destansı hayatının sahneleneceği oyunda, şairin Bursa Cezaevi’ndeki yaşamı, eşi Piraye Hanım’a olan tutkusu, sürgün yılları, vatan hasreti piyano ve viyolonsel eşliğinde seyirci ile paylaşılıyor. Tiyatroda, sevilen oyuncu Tülay Günal da rol alıyor.

Şişli Belediyesi, şubat ayı kültür sanat etkinliklerine bir söyleşi ile devam edecek. 8 Şubat’ta Edebiyatçı ve İletişim Eğitmeni Mario Levi’nin gerçekleştireceği söyleşide, ‘İstanbul’da Yazar Olmak’ konusu tartışılacak.

Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’ndeki etkinliklere 0212 231 39 16, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’ndeki etkinliklere 0212 708 87 37 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılabiliyor.

Etkinlik takvimi

6 Şubat Salı 19.30 – Boşluk / Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi

7 Şubat Çarşamba 20.00 – Yaşamaya dair / Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi

8 Şubat Perşembe 19.30 – Mario Levi söyleşisi / Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi

Adres:

Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi: 19 Mayıs Mahallesi, Halaskargazi Caddesi, No:168 / Şişli

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi: Halide Edip Adıvar Mahallesi, Darülaceze Caddesi. No: 9/1-1 / Şişli

edebiyathaber.net (5 Şubat 2018)

Yorum yapın